Вчені знайшли "ген ожиріння"

Дослідницька група Кембриджського університету проаналізувала геном понад 150 тисяч осіб і виокремила послідовність 6 варіантів генів, які асоціюються зі збільшенням індексу маси тіла. Це дало вченим підстави заявити про те, що схильність до повноти має генетичну природу.

Керівник дослідницької групи — професор Інес Баросо - прослідкувала, щоб в ці дослідження ввійшли не тільки люди з надмірною масою тіла (як це було в ранніх роботах на ту ж тему), але і ті, хто ніколи не відчував такої проблеми.

Читай также: Бьюти-диета шведок (похудеть и освежиться)

Виявилося, що зазначені гени, які відповідають за потенційне товстіння, присутні у 79% повненьких людей та лише у 20% худих.

Що це за 20%? В чому їх секрет і як їм вдалося побороти свій ген ожиріння? Справа в тому, що ці люди вели здоровий спосіб життя, пітніли в спортзалах, займалися бігом і ставили собі розумні обмеження в їжі.

Тобто, генетика в даному випадку - вирок для схильних до повноти людей працювати над собою в рази більше, ніж природжені стройняшки.

Читай также: Трендовое похудение: обзор самых новых диет

До речі, генетики підкреслюють, що схильність до ожиріння може бути не тільки генетичною, але і набутою. Тобто, мозок може запустити команду до накопичення зайвих кілограмів як команду SOS, у відповідь на сильний стрес, тяжку хворобу, гормональний зрив тощо. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK