Блюдо дня: пиріг із фаршем “Кручений пельменник”

Фото: gastronom.ru 

Якщо ви в пошуках нової оригінальної страви, якою можна здивувати гостей, домашніх та й саму себе, ви її знайшли!

Цей пиріг найкращий за всі домашні пельмені, хоча й нагадує їх за своїм смаком. І часу на його приготування піде набагато менше. А за ефектною подачею він "зробить" будь-які пельмені чи вареники. 

Інгредієнти: 

Для тіста: 

  • борошно - 500 г
  • яйце куряче - 1 шт.
  • молоко - 200 мл
  • оцет 9% - 1 ст.л.
  • рослинне масло - 1 ст.л.
  • сіль - 1 щіпка 

Для начинки: 

  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 2 шт.
  • рис 100 г
  • м'ясний фарш 500 г
  • зелень петрушки 1 пучок 
  • сіль 1 ч.л.
  • чорний мелений перець 1 щіпка 
  • спеції 1 щіпка 
  • рослинне масло 2 ст.л.
  • вода 1/2 стакан 

Читай также: Блюдо дня: макаронные гнезда с фаршем

Спосіб приготування:

1. З борошна, яйця, молока, олії та оцту замісити еластичне тісто. Тісто накрити серветкою або загорнути в плівку і залишити "відпочити".

Фото: gastronom.ru 

2. Рис відварити до напівготовності. 1 цибулину нарізати і злегка обсмажити з натертою на крупній тертці, морквою і перемішати з рисом, додавши нарізану зелень, сіль і спеції по-смаку.

Фото: gastronom.ru 

3. М'ясний фарш змішати з нарізаною цибулею, сіллю і чорним меленим перцем.

4. Частину теста тонко розкатати і з одного краю, по всій довжині, укласти трохи фаршу. Край тісту з фаршем загорнути у вигляді рулетика.

Фото: gastronom.ru 

5. До рулетика з фаршем, по всій довжині, укласти щільно рісово- морквяні начинку. І знову згорнути щільним рулетиком.

Фото: gastronom.ru 

6. Акуратно відрізати подвійний рулетик з фаршу і морквяно-рисової начинки і укласти у вигляді спіралі в глибоку сковороду.

Фото: gastronom.ru 

7. Таким чином, рулетиками заповнити всю сковороду. Зверху налити півсклянки води і пару столових ложок рослинного масла. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 30 - 40 хвилин.

Фото: gastronom.ru 

Читай также: Что оригинального приготовить из фарша

На обід чи вечерю, до домашнього столу або для дорогих гостей - така страва буде цілком доречна! Смачного!

Фото: gastronom.ru 


Давайте  дружить! Вот наш ФейсбукPinterestТелеграм. Добавляйтесь в друзья!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK