Варення з обліпихи: найсмачніші рецепти

Варення з обліпихи зберігає безліч вітамінів, мінералів і активних речовин, воно позитивно впливає на здоров'я людини. Зокрема, зміцнюється імунітет, підвищується опірність організму, відбувається профілактика авітамінозу.  

Обліпихові закрутки варто робити, адже вони допоможуть підтримати імунитет в холодні часи. Ми зібрали 3 найсмачніших рецепти. 

Обліпихове варення з апельсинами і волоськими горіхами

Інгредієнти: 

  • Обліпиха - 500 г
  • Цукор - 300 г
  • Апельсин - 2 шт
  • Волоські горіхи - 150 г

Спосіб приготування: 

  1. Вичавіть сік з апельсинів.
  2. Нарубайте горіхи великими шматочками. Подрібнювати їх не потрібно, інакше варення втратить свою родзинку.
  3. Викладіть обліпиху в каструлю. Додайте апельсиновий сік, горіхи і цукор і перемішайте.
  4. Доведіть варення до кипіння на сильному вогні, зменшіть його і варіть ще 25 хвилин.
  5. Розкладіть варення в стерильні банки і герметично закрийте.

 

Обліпихове варення з імбирем

Інгредієнти: 

  • Цукор - 800 г
  • Вода - 300 г
  • Мелений імбир - 1 ч.л.
  • Обліпиха - 600 г

Спосіб приготування:

  1. Насипте в каструлю цукор і влийте воду. Додайте імбир і добре перемішайте, щоб цукор розчинився.
  2. Поставте каструлю на помірний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть сироп ще 8-10 хвилин.
  3. Викладіть в сироп ягоди і акуратно перемішайте. Проваріть 15 хвилин і повністю остудіть.
  4. Потім, помішуючи, готуйте варення ще близько години на повільному вогні.
  5. Розкладіть варення в стерильні банки і герметично закрийте. Зберігайте в темному прохолодному місці.

 

Обліпиховий «мед»

Інгредієнти:

  • Сік з обліпихи - 1 л
  • Цукор - 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Сік з обліпихи можна отримати декількома способами: перемолоти ягоди м'ясорубкою або віджати отриману масу через марлю, отримати сік з допомогою соковарки, віджати через соковижималку.
  2. Отриманий сік змішайте з цукром (на 1 л ягід ви можете взяти й 2 або 3 кг., в залежності від бажаної солодкості варення). 
  3. Обліпиховий сік варіть на слабкому вогні 1 годину і більше, щоб випарувати вологу до бажаної консистенції.
  4. Можна відставити посуд з медом з вогню на кілька годин (краще на ніч). За цей час заготовка повністю охолоне. Якщо густота меду вас ще не влаштовує, продовжите варіння.
  5. Готовий обліпиховий мед в гарячому стані розкладіть в невеликі сухі банки, закрутіть гвинтовими кришками або закрийте пластмасовими. Зварений таким чином обліпиховий мед може тривалий час стояти при кімнатній температурі.

Читай также: ТОП-5 десертов с облепихой

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які смачні страви можна приготувати з обліпихи та чим взагалі корисна обліпиха

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK