Рибна юшка з горілкою від ведучого "Сніданок з 1+1" Руслана Сенічкіна

Рибна юшка - страва з багатою історією. Причому, спільною для багатьої країн. Племена, що згодом осіли в Київській Русі, називали цю страву "юшою". Це слово пошло з найдавнішого індоєвропейського кореня jus, що означало "відвар". Причому, на санскриті yus теж ознавав бульйон, а в латинському варіанті назва з рівним успіхом застосовувалася і до відвару, і до соку.

У міру ж розвитку і подальшого поділу давньоруської мови колишня jucha стала як юшкою, так і ухою.

Своє кулінарне бачення української юшки продемонстрував відомий кулінар та популярний телеведучий Руслан Сєнічкін, який часто дивує глядачів оригінальними, смачними та не складними у приготуванні стравами. 

Інгредієнти: 

  • Короп - 1,5 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 6 шт.
  • Вода - 7 л
  • Цибуля - 1 шт.
  • Пшоно - 200 г
  • Томати - 3 шт.
  • Горілка - 50 г
  • Спеції та лаврове листя - за смаком
  • Соус
  • Петрушка - 30 г
  • Часник - 4 зубки

Спосіб приготування:

1.       Розрізаємо рибу на чотири шматочки

2.       Нарізаємо моркву, картоплю, цибулю.

3.       У казан з водою кладемо моркву та картоплю. Приблизно 5-7 хвилин.

4.       Потім кладемо рибу та додаємо пшоно, лаврове листя, цибулю, спеції.

5.       Коли юшка майже готова додаємо нарізаних томатів та зелений соус. (часник та петрушку перебиваємо у блендері). 

6.       А також додаємо горілку та сіль за смаком.

7.       Страва не буде рибною юшкою, а звичайним рибним супом, якщо на останок не додати полінце фруктового дерева (вишні), яке ще горить. Полінце слід занурити на декілька секунд у юшку.

Смачного!

Відео-рецепт рибної іюшки з горілкою

Читай также: Студенческая уха от Артема Позняка

Більше оригінальних та смачних рецептів від Руслана Сєнічкіна ви зможете знайти ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK