Блюдо дня: печінковий торт з баклажанами

Печінковий торт - класика кулінарного мистецтва. А в сезон баклажанів його можна приготувати ось в такий варіації - з начинкою з цього смачного овоча. У поєднанні з млинцями з печінки баклажан буде до смаку навіть тим, хто нехтує овочами. Дійсно, смачний закусочний торт виходить за цим рецептом.

Інгредієнти:

Читай также: "Мальчики" вкуснее "девочек": выбираем правильные баклажаны

  • Яловича печінка - 1 кг
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 2-3 ст.л.
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Баклажан - 2 шт. (середнього розміру)
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія - ​​для смаження
  • Майонез - за смаком.

Спосіб приготування:

1. Яловичу печінку очистіть від плівок і виріжте протоки. Очищену печінку наріжте великими шматочками і пропустіть через м'ясорубку (або подрібніть в комбайні). Посоліть.

2. По одному додайте яйця і добре їх розмішайте. По ложці, продовжуючи розмішувати печінкову масу, додайте борошно.

3. Сковороду невеликого діаметру добре розігрійте, влийте трохи масла і розподіліть по поверхні 2-3 ложки печінкової маси, розрівняйте ложкою, щоб млинець пропікся рівномірно, і смажте його кілька хвилин. Потім переверніть і смажте з іншого боку. Випікайте печінкові млинці, поки не закінчитися печінковий «тісто». Після складіть млинці для печінкового тортика стопкою, накрийте фольгою, щоб вони не підсихали.

4. Для прошарку цибулю, солодкий перець і моркву дрібно поріжте. Баклажани поріжте маленькими кубиками і обсмажте на олії до м'якості. Перекладіть обсмажені баклажани в окрему миску. 

5. У сковороду, де смажили баклажани, додайте трохи рослинного масла і пасеруйте на ньому цибулю. Додайте до цибулі моркву і перець, обсмажте все разом.

6. Перекладіть до обсмажених овочів баклажани і перемішайте. Начинка з баклажанами для печінкового торта готова. Дайте їй трохи охолонути і можна збирати печінковий торт.

7. Кожен печінковий млинець змастіть майонезом, розподіліть по ньому овочеву начинку з баклажанами і накрийте наступним печінковим млинцем. Продовжуйте, поки не закінчаться печінкові млинці і начинка. Верхній млинець, як і інші, намажте майонезом і прикрасьте овочевий начинкою. Перед подачею дайте печеночному торту з баклажанами настоятися в холодильнику пару годин.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK