Смажені часникові стрілки: 5 найсмачніших рецептів

Фото: www.istockphoto.com 

Часникові стрілки зазвичай видаляють. Але розумні господині знають, що їх не можна викидати! Бо це чудовий інгредієнт для різноманітних страв.

Стрілки тушкують, відварюють, маринують, додають в різні салати і, звичайно ж, смажать. На виході отримуємо ароматні страви з приємним смаком.

Смажені часникові стрілки - загальні принципи приготування

Дуже важливо використовувати для смаження молоді, м'які. Їх сортують, промивають і нарізають. Довжина шматочків залежить від сковороди. Цілі стріли смажать рідко, так як такі палички важко перевернути.

З чим можна смажити стрілки:

• яйця;

• гриби;

• різні овочі;

• м'ясо, птиця;

• субпродукти.

Для смаження в основному використовують рослинне масло. До стрілок додають різні спеції: сіль, перець, коріандр, мускатний горіх. Вітаються різні соуси: майонез, соєві боби, кетчуп, томатна паста. Страви чудово поєднуються з різноманітною зеленню: кропом, петрушкою, коріандром.

Фото: www.istockphoto.com 

Смажені часникові стрілки - рецепт з цибулею і морквою

Страву вживають самостійно або з гарнірами.

Інгредієнти

• 2 цибулини;

• 1 морква;

• 1 гарна пачка стрілок;

• 30 мл олії;

• 1 чайна ложка кунжуту;

• сіль і перець.

Приготування

1. На сковороду наливаємо олію, включаємо вогонь.

2. Цибулю нарізаємо соломкою, перекладаємо і обсмажуємо до прозорості.

3. Додати натерту соломкою моркву і злегка обсмажити.

4. Часникові стрілки помити і обсушити, нарізати шматочками по п’ять сантиметрів. Покласти в сковороду до овочів.

5. Тушкувати під кришкою до м'якості.

6. Відкрити, додати вогню, посолити. Перець додати за смаком.

7. Готову страву посипати кунжутом. Для більшого аромату їх можна злегка обсмажити окремо на сухій сковороді.

Фото: www.istockphoto.com 

Смажені часникові стрілки - рецепт з яйцями

Дуже відомий і улюблений варіант смажених стрілок з часником, рецепт доповнений яйцями. Блюдо виходить поживним, білковим, і при цьому швидко готується.

Інгредієнти

• 10 стрілок;

• 1 цибулина;

• 3 яйця;

• 3 столові ложки вершкового масла;

• спеції, овочі.

Приготування 

1. Стрілки помити і нарізати шматочками до трьох сантиметрів, поставити в духовку з маслом.

2. Цибулю наріжте смужками або дрібними кубиками. Обсмажте все разом, поки стрілки не стануть м’якими.

3. Збити яйця з сіллю та іншими спеціями. Можна зробити всю омлетну масу з додаванням молока. Робіть на ваш смак.

4. У м’які стрілки влити яйця, кілька разів перемішати лопаткою.

5. Обсмажуємо деякий час і вимикаємо. При подачі посипати будь-якою зеленню.

 

Смажені часникові стрілки - рецепт з помідорами

Варіант літніх страв із смажених стрілок з часнику, до складу яких входять свіжі помідори. Її можна їсти гарячею або як холодну закуску. Пряність червоним перцем регулюйте самостійно.

Інгредієнти 

  • 1 пучок стріл;

• два помідори;

• 1 невелика цибулина;

• Червоний перець;

• масло;

• трохи петрушки.

Приготування 

1. Обсмажити цибулю, нарізану великими півкільцями.

2. Стрілки очищаємо, ділимо на шматочки до десяти сантиметрів, відправляємо до цибулі і обсмажуємо до м’якості.

3. Додати помідори. Перед цим помийте помідори і наріжте їх часточками.

4. Робимо максимальний вогонь, добре обсмажуємо овочі, солимо, перчимо.

5. При подачі посипати петрушкою.

Смажені часникові стрілки - корейський рецепт з філе

Корейський рецепт смажених стріл з курячим філе. При всьому своєму смаку і апетиті блюдо готується дуже швидко і ідеально підходить для літнього обіду.

Інгредієнти

• 1 куряча грудка;

• 1 великий пучок стріл;

• 30 мл соєвого соусу;

• одна цибулина;

• спеції, можна використовувати корейську суміш;

• одна столова ложка борошна;

• олія для випічки.

Приготування 

1. Курку нарізати соломкою. Розмір повинен бути схожим на стрілки.

2. Влийте соєвий соус і відставте на кілька хвилин.

3. Півкільця цибулі обсмажити на сковороді. 

4. Додати подрібнені часникові стрілки і обсмажити разом.

5. Замариновану курку посипати борошном, перемішати руками і обсмажити на розігрітій олії з іншого боку до рум’яного коліру. 

6. Перемістіть курку до стріл з луком.

7. Додайте корейську суміш спецій. Або просто посолити і поперчити, можна збризнути трохи оцту.

8. Курку стрілку розігріваємо під кришкою кілька хвилин, вимикаємо. Цю страву також можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смажені часникові стрілки - рецепт з грибами

Для цього рецепта можна використовувати будь-які гриби, наприклад, звичайні печериці. Якщо використовуються лісові гриби, то перед смаженням з часниковими стрілками їх потрібно відварити близько півгодини в підсоленій воді і злити рідину.

Інгредієнти

• 0,5 кг грибів;

• стріли 0,3 кг;

• 0,1 кг цибулі;

• один солодкий перець;

• олія, спеції.

Приготування 

1. Гриби промиваємо. Наріжте гриби соломкою. Викладаємо на сковороду з розпеченим маслом. Смажити до майже готового стану. 

2. Як тільки вся волога розчиниться і гриби почнуть підгоріти, кидаємо їм цибулю.

3. Через хвилину часникові стрілки додаємо. Їх нарізають довільно. Але краще, щоб шматочки підходили за розміром грибів.

4. Смажити близько п'яти хвилин.

5. Додати нарізану кубиками паприку.

6. Тепер можна посолити, поперчити і накрити кришкою.

7. Обсмажені стрілки доведіть до готовності, перед подачею прикрасьте зеленню.

Фото: www.istockphoto.com 

Смажені часникові стрілки - поради та хитрощі

• Стрілки можна смажити не тільки влітку. Заморожування переноситься добре. Необхідно звільнити палички від насіння. Розріжте їх, складіть в пакет і поставте в морозилку. Можна проварити три хвилини в киплячій воді, а потім заморозити.

• З них можна приготувати чудовий овочевий соус. Треба перетерти в комбайні і використовувати як соус, намазати на бутерброди, подати м’ясо.

• Якщо стрілки стиглі, волокнисті і тверді, перед смаженням їх потрібно відварити до готовності. Або додайте в каструлю трохи води і тушкуйте до готовності під кришкою.

• Часникові стрілки є відмінним інгредієнтом гострих корейських і китайських салатів. Можна просто обсмажити палички до золотистого кольору, приправити спеціями і додати в будь-яку закуску.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK