Вишневий соус до м'яса: покроковий рецепт

Фото: www.istockphoto.com

З цим соусом ваші страви з м'яса чи птиці будуть на найвищому рівні! Незвичайно та дуже смачно! Кисло-солодкий смак соусу приємно відтінюює смак м'яса, а рубіновий колір привертає увагу до страви.

До того ж, приготувати соус вишневий не складно і, якщо раптом ви не впевнені, що м'ясо приготовлене на 100% смачно, то цей смачний соус здатний приховати будь-які огріхи.

Складові:

  • 1 склянка свіжої вишні без кісточок
  • 1/2 червоної цибулини
  • 50 мл білого вина
  • 2 ч. л. коричневого цукру
  • 4 шматочки свинини
  • сіль, перець, гвоздика, мускатний горіх, мелений коріандр - за смаком
  • оливкова та вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Вишню подрібніть блендером у пюре.
  2. Цибулю дрібно наріжте.
  3. Розігрійте оливкову та вершкове масло і обсмажте цибулю, поки вона не стане м'якою.
  4. Додайте вишню, влийте вино, доведіть до кипіння.
  5. Всипте цукор, сіль та спеції та варіть вишневий на повільному вогні, постійно помішуючи, до загусання 15-20 хвилин.

Фото: www.istockphoto.com

До м'яса і не тільки

Вишневий соус ідеально підійде до сирної тарілки, а також до млинців та оладок.

Читай также: Как таблетка аспирина: что нужно знать о целебных свойствах вишни

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рисовий пудинг з вишнею і ділилися рецептом смачного свинячого рулету з вишневою начинкою.

Смачного!