Фото: www.istockphoto.com
Ледачі вареники - це вечеря, яку часто готували наші мами та бабусі. І нехай зараз у деяких будинках ця страва забута, про неї варто згадати. Особливо, якщо у вас вдома є дитина-"малоїжка" або "нехочуха".
Складові:
- 400 г сиру з високим або низьким вмістом жиру,
- дві столові ложки картопляного борошна з гіркою,
- 1 склянка пшеничного борошна,
- 1 яйце,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Ліниві вареники починають із приготування сиру. Викладіть його в глибоку миску і приправте щіпкою солі. Замісити сир до однорідності. Ми також можемо збивати сир на низькій швидкості блендера. Він має бути справді гладким. Пам'ятайте, чим дрібніший сир, тим краще буде текстура вареників.
- Додайте до сиру одне яйце із сіллю. Продовжуйте все місити. Ми також можемо використовувати картоплю. Це має бути справді гладка маса.
- Потім викладіть сирну масу на тісто або кухонний стіл, присипаний борошном. Додайте пшеничне борошно та картопляне борошно. Місимо.
- Тісто має бути однорідним, щільним. Намагайтеся не присипати зайвою мукою, щоб тісто не стало занадто твердим. Ми робимо це лише тоді, коли це потрібно.
- Формуємо дві кульки із тіста. Кульки з тіста подрібнюють і розтягують, щоб сформувати довгенький рулет.
- Гострим ножем наріжте рулети з тіста на галушки шириною близько 2 див.
- Тим часом закип'ятіть воду і злегка посоліть. Коли вода закипить, виложіть до неї ліниві вареники. Готуємо їх кілька секунд. Вважаємо час від виходу на поверхню.
- Вийнявши їх із води, дайте їм трохи охолонути.
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Наши, родные: факты о варениках, знать которые стоит каждому
Ми можемо подавати їх класично, тобто з цукром, а можемо і в несолодкому варіанті - з панірувальними сухарями, обсмаженими на вершковому маслі. Ми також можемо спробувати варіант, змішавши вареники з кількома чайними ложками песто!
Смачного!