Фото: www.istockphoto.com
Історія рататуя дуже цікава та неоднозначна. Як і рецептів - безліч! Є навіть такий цікавий, в якому поєднуються дві найвідоміші французькі страви - рататуй і галета.
Рататуй на галеті - мабуть, французька відповідь італійській піцці, смачна і дуже соковита!
Складові:
Для галети:
- Борошно пшеничне - 100 г
- Борошно житнє - 100 г
- Вода гаряча – 80 мл
- Олія - 50 мл
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Баклажан – 1 шт. (Середній)
- Кабачок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт. (Великий)
- Сир Пармезан – 0,5 ст.л.
- Зелень – за смаком
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Спеції - за смаком та бажанням
Спосіб приготування:
- Спочатку приготуємо галету. Викладіть усі інгредієнти. У мисці змішайте обидва види борошна, додайте сіль, розпушувач. У центрі зробіть лунку і влийте гарячу воду та олію. Замісити тісто. Залишіть його під рушником.
- А тепер приступіть до приготування начинки. Всі овочі наріжте тонкими кільцями приблизно по 4 мм.
- Потім обсмажте баклажан та кабачок по черзі на сухій сковороді без олії. Дайте їм охолонути.
- Тісто розкотайте на аркуші білого пергаменту. Змастіть центр галетного тіста томатною пастою, трохи посоліть, якщо паста прісна, і посипте орегано.
- Овочі розкладіть по колу, чергуючи один з одним: баклажан, кабачок, колічко помідора. Злегка посоліть.
- Закрийте тісто як для галети, загинаючи краї нагору, на начинку.
- Посипте рататуй тертим пармезаном. Якщо використовується інший сир, то посипайте їм перед готовністю.
- Випікайте рататуй на галеті за 180 градусів близько 30 хвилин.
Фото: www.istockphoto.com
Смачного!
Читай также: Рецепт на ужин: киш с помидорами черри
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як готується класичний французький рататуй та ділилися відео-рецептом приготування галети з пастернаком.