Холодний болгарський суп Таратор: покроковий рецепт

Фото: https://istockphoto.com

Влітку особливої популярності набувають холодні супи. І коли страви за звичними рецептами вже набридли, пропонуємо вам звернути увагу на рецепти сусідніх країн. Наприклад, давайте запозичимо у Болгарії їхній рецепт холодного супу Таратор для нашого повсякденного меню.

Таратор - вимовляється з видаленням на останній склад. Зазвичай подається перед іншими стравами або одночасно з другою стравою (іноді у склянці, якщо рідка). Основні компоненти: кисле молоко (несолодкий рідкий йогурт), огірок, часник, волоський горіх, кріп, рослинна (часто оливкова) олія, вода, сіль, спеції. Може подаватись із льодом. Кисле молоко може замінюватися водою, підкисленою оцтом. Іноді огірки замінюються зеленим салатом.

У Болгарії продаються розфасовані набори спецій для таратора, він настільки популярний.

Рецепт Таратора

Складові:

  • Жирний йогурт – 800 мл
  • Огірки - 3 шт.
  • Кріп, петрушка, кінза - по половині пучка
  • Часник -2 зубчики
  • Волоські горіхи - 20 г.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

1. Дрібно порубати зелень та часник.

2. Подрібнити у комбайні горіхи.

3. Огірки натерти на великій тертці.

4. Змішати часник, огірки та зелень, посолити та поперчити. Дати суміші настоятись близько 10 хвилин.

5. Заправити огіркову суміш йогуртом та олією, перемішати та поставити на 3-4 години в холодильник.

Смачного!

Фото: https://istockphoto.com

Читай также: Тельцам - салат, а Рабам - суп: правильный обед по знаку Зодиака

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які супи їдять у різних країнах світу у літню спеку , а також ділилися й іншими смачними рецептами літніх супів.