Фото: https://istockphoto.com
Цей борщ – візитна картка литовської кухні, кожна господиня готує його рятуючи сім'ю у спекотні дні.
У нас, звичайно ж, є всіма кохана окрошка , але чому б не урізноманітнити своє меню і не познайомитися з кухнею іншої країни. Ми знайшли рецепт Литовського холодного борщу і пропонуємо приготувати цю страву і вам. Напевно, ви вже скучили за холодними першими стравами?
Складові:
- 500 мл кефіру зниженої жирності
- 100 грн. відвареного буряка
- 2 яйця зварених круто
- 2 свіжі огірки
- 100 грн. зеленої цибулі
- нарізані кріп та петрушка
- Сіль за смаком
- Декілька відварених картоплин у мундирі
Спосіб приготування:
Читай також: Оладки з кабачків
- Буряк натерти на велику тертку.
- Огірки нарізати дрібно, або, як і буряк, також натерти на велику тертку.
- Дрібно нарізати зелену цибулю та петрушку з кропом.
- Скласти інгредієнти в каструлю, залити кефіром, додати до смаку сіль.
- Розлити холодний борщ по порційним тарілкам, викласти у кожну тарілку по половинці вареного яйця.
Фото: https://istockphoto.com
Читай также: Руслан Сеничкин поделился рецептом холодного супа на кефире
До речі, у Литві прийнято подавати такий борщ із відвареною картоплею, але його не кладуть у сам борщ, а їдять уприкуску.
Смачного!