Страва сезону: литовський холодний борщ

Фото: https://istockphoto.com

Цей борщ – візитна картка литовської кухні, кожна господиня готує його рятуючи сім'ю у спекотні дні.

У нас, звичайно ж, є всіма кохана окрошка , але чому б не урізноманітнити своє меню і не познайомитися з кухнею іншої країни. Ми знайшли рецепт Литовського холодного борщу і пропонуємо приготувати цю страву і вам. Напевно, ви вже скучили за холодними першими стравами?

Складові:

  • 500 мл кефіру зниженої жирності
  • 100 грн. відвареного буряка
  • 2 яйця зварених круто
  • 2 свіжі огірки
  • 100 грн. зеленої цибулі
  • нарізані кріп та петрушка
  • Сіль за смаком
  • Декілька відварених картоплин у мундирі

Спосіб приготування:

Читай також: Оладки з кабачків

  1. Буряк натерти на велику тертку.
  2. Огірки нарізати дрібно, або, як і буряк, також натерти на велику тертку.
  3. Дрібно нарізати зелену цибулю та петрушку з кропом.
  4. Скласти інгредієнти в каструлю, залити кефіром, додати до смаку сіль.
  5. Розлити холодний борщ по порційним тарілкам, викласти у кожну тарілку по половинці вареного яйця.

Фото: https://istockphoto.com

Читай также: Руслан Сеничкин поделился рецептом холодного супа на кефире

До речі, у Литві прийнято подавати такий борщ із відвареною картоплею, але його не кладуть у сам борщ, а їдять уприкуску.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK