Скоро в школу: як правильно обрати ланчбокс та що у нього покласти?

Готуючи дитину до нового навчального року, потрібно подбати про всі нюанси: і учбові, і організаційні. Щоб здобувати нові знання та навички, потрібні не лише зошити та ручки. А і сили, наснага та гарне самопочуття. Щоб успішно гризти граніт науки та лускати задачі, як горішки, треба напередодні добряче погризти чогось смачненького та корисного. Стара-добра піраміда Маслоу, де спочатку закриваємо усі базові потреби дитини. Тоді малеча буде спокійно опановувати рівняння та правила, не відволікаючись на думки про запашні булочки.

У що покласти їжу з собою

На щастя, сьогодні можна забути про незручні баночки та загортання бутербродів в газетку. Зручні, стильні та безпечні товари для ланчу від бренду Kite допоможуть організувати харчування дитини.

  • Пляшечка для води. Завжди має бути під рукою. Не забувайте щодня мити та просушувати її в розібраному вигляді та щоранку наливати свіжу водичку. Якісні пляшечки Kite з тритану – практичні та безпечні.
  • Ланчбокс (кілька штук різних розмірів). Асортимент ланчбоксів Kite вражає різноманітністю моделей, які задовольнять будь-який смак. Для зручності складання різних страв можна обрати ланчбокс з окремими відділеннями та розділювачами. Для рідких страв ідеально підходять круглі ланчбокси, що герметично закриваються.
  • Термос або термокухоль. В холодну пору року зберігатиме тепло улюблених напоїв, а в спекотну погоду захищатиме їх від перегріву.
  • Ланчбег (термосумка для ланчу). Цей стильний аксесуар допоможе довше зберегти температуру страв завдяки ущільнювачу з фольги. У ньому зручно переносити та зберігати ланчі у школі.

Правильний вибір посуду допоможе забезпечити вашу дитину смачним та корисним обідом.

Що покласти в ланчбокс для ситного шкільного обіду?

Їдальня – одне з найулюбленіших місць дітлахів. Та навіть якщо ваші діти планово харчуються у школі, покладати всі надії на неї не варто. Враховуючи реальний досвід мам, можна пригадати багато випадків, коли в стандартному меню були продукти, які дитина не любить, або під час обіду дитина мляво «клювала» страви, бо в той момент не було апетиту, а потім відчувала себе голодною.

Тож обов’язково складайте дитині з собою поживний перекус. А в насичені дні з великою кількістю гуртків – повноцінний ланч.

Що покласти дитині з собою?

  • Овочі. Соковита бейбі-морква, свіжі салати, картопля по-селянськи, запечена капуста броколі під сиром, огірки та помідори тощо.
  • М’ясо чи риба (оптимально – курятина чи біла морська риба). Бажано без кісточок та шкірки, щоб було зручно їсти. Запечене філе, котлетки, нагетси, сосиски, фрикадельки.
  • Корисні снеки. Діти дуже люблять похрустіти чимось смачненьким. Підійдуть сушені яблука, сублімовані фрукти та ягоди. Почищене гарбузове чи соняшникове насіння. Почищені горішки (волоські, мигдаль, ліщина).
  • Ситні та «швидкі» в приготуванні продукти. Варені яйця чи вершкові омлети, тверді сири. Тости та сендвічі з цільнозерновим хлібом.
  • Гарніри. Каші дають багато енергії, але дитина в школі не завжди має можливість їх розігріти.
  • Солоденьке. Якщо дитина не має протипоказань, не бійтеся класти солодкі десерти, вони додадуть енергії та покращать настрій. Різноманітне печиво, млинці, сирники, кекси, круасани, оладки, зернові батончики, натуральні цукерки тощо.
  • Йогурти, соки, компоти, чаї. Це корисно та смачно, але вони не мають собою заміняти чисту питну воду, її обов’язково треба брати окремо.

Мами, як ніхто інший, знають вподобання своїх чад. Обирайте те, що дитині до смаку, бо найкраща приправа – це гарний апетит.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK