В чому саме надзвичайна користь імбиру

Імбир - гостра пряність, яку використовують не тільки для приготування страв, а й для лікування і профілактики різних вірусних і бактеріальних захворювань. Цей корінь цінується багатьма східними народами і використовується в їжу протягом багатьох століть.

Імбирний корінь сушать, подрібнюють і додають у всілякі страви в якості пікантної прянощі, заварюють на його основі чай, щоб підвищити захисні сили організму і допомогти одужати.

Лікарі Стародавнього Сходу приписували імбирного чаю здатність розігрівати кров, а значить - покращувати потенцію, стимулювати травлення, загострювати розум і уважність. Імбир використовували для лікування чуми, морської хвороби, зайвої ваги. І на сьогоднішній день всі лікувальні дії імбиру пояснюються з наукової точки зорі, і його чудодійні властивості підтверджуються вченими.

Користь і шкода імбиру обумовлені не тільки наявністю в ньому вітамінів і мінералів. Велика концентрація ефірних масел робить його ефективним засобом, який може також завдати шкоди.

Користь імбиру:

  • полегшення нудоти - при морській хворобі, токсикозі вагітних або кишкових вірусах. При цьому вагітним слід бути вкрай обережними з прийомом кореня імбиру, так як він може спровокувати сильний тонус матки;
  • звільнення від таких симптомів, як метеоризм, слабке травлення, поганий апетит, токсикації і зашлакованості організму;
  • очищення крові і поліпшення кровообігу, що вирішує проблеми з кисневим голодуванням всіх органів і тканин в організмі;
  • стимуляція мозкової діяльності, полегшення головного болю;
  • знищення мікробів при будь-яких респіраторних захворюваннях, прискорення одужання;
  • поліпшення стану шкіри і коріння волосся.

Не можна вживати імбир при гіпертонії, каменях у нирках, жовчному міхурі та протоках, підвищеній температурі, кровотечах, виразках на слизових стінках шлунка і кишечника, запаленнях на шкірі. Через сильний тонізуючий ефект імбирний чай також не слід пити в другій половині дня.

Давайте будем дружити в соцмережах! 

У будь-який чай з імбиру можна додавати ягоди, шипшину, сухофрукти, трави або спеції.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що приготувати з імбирем та ділилися найкращими рецептами смачного імбирного печива

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK