Кошари або Кушарі - єгипетське національне блюдо, яке готується з рису, макаронів і сочевиці, змішуються, а потім приправляють томатно-оцтовим соусом. Іноді в блюдо додають короткі шматочки спагетті, нут і обсмажену до хрусткої скоринки ріпчасту цибулю. За бажанням в блюдо додається часниковий сік або соус, а також гострі види соусів.
Нещодавно можливість спорбувати кушарі з'явилася у представників Посольства України в Єгипті та популярних українських блогерів, які вирушили у світову подорож для популяризації української кухні у світі.
Один з них, відомий кулінар Юрій Ковриженко розповів своїм фоловверам в Фейсбуці про свої враження від єгипетського кушарі.
"Головна національна страва «Кушарі», для египтян майже як для нас український Борщ" - почав Юрій. І розповів про каїрський варіант цієї страви.
- "два види відвареної пасти (макаронів)
- одного виду смаженої пасти
- відвареного рису
- відвареного нуту та сочевиці
- смаженої хрусткої цибулі
- томатного соусу
Все це змішується разом та заправляється часниково-оцетовою заправкою та гострим соусом.
Читай также: Что попробовать, отдыхая в Египте
Для пересічного європейця така суміш вуглеводів здається дивною, ба навіть страшною, але для єгиптян це основа щоденного раціону.
Страва досить смачна та дуже поживна. В деяких варіантах можуть додати курку, яловичину, або як у Александрійському варіанті баранячі ковбаски.
Головний редактор видавництва Аль Аграм розповів, що вже у 15 сторіччі британцями була перекладена стародавня египетська кулінарна книга яка містить більше 4000 єгипетських рецептів.
За вечерею поговорили з журналістами про Україну, кулінарні подорожі, кулінарну дипломатію та звичайно борщ."
Давайте дружить! Вот наш Фейсбук, Pinterest, Телеграм, Вконтакте. Добавляйтесь в друзья!