Різдво по-львівськи та качка по-краківськи

Куди їхати на Новий Рік та Різдво, щоб відчути справжнє свято? Звичайно, до Львова! Які суто місцеві страви спробувати в одному з найкрасивіших міст України? Рекомендує співзасновник «Клубу галицької кухні» Всеволод Поліщук.

Традиційних українських страв, які у Львові готують по-своєму:

*Борщ. На Галичині його готують із пшоном або з вушками. А ще у нас є білий борщ – він настоюється кілька тижнів у банці, поки буряк не втратить колір.

* Вареники - з м’ятою або з гречаного борошна.

* Ковбаса з кмином і коріандром. Обов’язково спробуйте! Бо традиційна українська копчена з часником після додавання кмину і коріандру отримує зовсім інший смак.

* Пісні голубці. В савойську капусту начиняється терта картопля зі смаженою цибулькою або пшоно з грибами.

*Ребра, мариновані в пиві. Пиво в маринаді для реберець – не типова річ для української кухні. Однак в Галичині така традиція прижилася давно. По-перше, тут віддавна варять пиво (цех пивоварів створено у Львові ще 1425 року). По-друге, тут завжди було чимало чехів, німців, австрійців, які кохаються в такому способі маринування різних видів м’яса. Окрім пива, в такому маринаді мають бути також цибуля, цитрина та духмяний перець.

Якщо ж святкувати ви плануєте вдома, додати столу львівського колориту можна за допомогою традиційного галицького рецепту:

-У Львові традиційно більше готуються до Різдва. Новий рік прийшов у Галичину разом із Радянським Союзом і всіма цими сервелатами, олів’є та канапками з червоною ікрою. Якщо ж ви хочете зробити щось типово галицьке до новорічного столу – зробіть качку по-краківськи, - радить Всеволод Поліщук. - Зваріть гречку або пшоно, виміщайте з порізаними яблуками і розмоченим чорносливом, потріть трішечки лимонної цедри, досипте прянощів, начиніть цим усім качку і запечіть у духовці.

А на ранок першого січня раджу зварити пісний борщик, як я описував, тільки ще додавши в нього кілька оливок у процесі. Помічне!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK