Київський торт оселився у Кракові: історія імігрантів-кулінарів

Традиційні торти Медовик, Наполеон та Київський, і ще декілька видів вишуканих тістечок пропонують відвідувачам в кондитерській Братів Шевченко у польському Кракові. В асортименті понад 15 різних солодких шедеврів преміум класу, деякі з них - авторські, інші - вдале поєднання навичок майстра і сучасних технік.

Десерти вражають смаком та дизайном, бо виконані в мінімалістичному французькому стилі. В оздобленні переважає кольорова глазур, шоколадна замша, декорації з шоколаду, фруктів та безе. Хоча кондитери не надто переймаються формою, а більше турбуються про інгредієнти. Кажуть, що хочуть радувати людей неймовірними на смак і вигляд тістечками та тортами.

Як виявилося, і поляки, і українці, однаково люблять ці солодощі. Тож коли майже три роки тому українці Роман та Сергій Шевченки відкрили у Кракові власну цукерню, одразу могли розраховувати на успіх.

До речі, хлопці переїхали до Польщі з рідного Дніпра. І виготовлення вишуканих десертів - це була їхня мрія. Хоча освіту отримали в зовсім інших напрямках: Роман - технік-електрик та інженер-механік, а Сергій - технолог палива і вугілля.

Кулінарію освоювали самостійно, деякі тонкощі знають від мами-кухаря, інші знання та навички отримували, працюючи помічниками кухарів і поступово підіймаючись кар'єрними сходами. Та кондитерство подобалося найбільше, тому Роман навчався у найкращого у той час майстра-кондитера. У власній кондитерській брати розділили роботу на двох: Роман на кухні, а Сергій із клієнтами. Та над великими замовленнями чаклують разом.

Читай также: Торт Медовик: традиционная сладость с царской легендой

Роман Шевченко каже, що вони з братом до власної кулінарної справи намагаються привносити все найкраще з французької, італійської, іспанської і, звичайно, української кухонь. Хочуть, щоб десерти були особливими, виглядали як ювелірні прикраси на поличці. Так в меню з'явився новий оригінальний десерт «Морозиво Анни Павлової», що вирізняється неймовірним поєднанням малини, полуниці та банану.

Брати Шевченки навіть міста і країни відчувають на смак. Наприклад, описуючи Україну, кажуть, що вона схожа на десерти з характером, і на смак це були б кілька тортиків разом: і Наполеон, і Медовик, і Київський. А Краків на смак нагадує шоколадний чізкейк: не надто ситний, але колоритний і оригінальний.

Читай также: Без муки и яиц: как делают raw-десерты в Киеве

Сьогодні вишукані десерти братів Шевченко знають у Кракові не тільки українці. Кондитерська Bracia Szewczenko користується популярністю й у консервативних поляків, які заходять у заклад, як до ювелірного бутіка. У постійних відвідувачів вже є десерти-фаворити, і вони приходять у цукерню за конкретним тістечком.

А якщо ви будете подорожувати до Кракова і раптом засумуєте за Київським тортом, то вже знаєте, де його варто шукати.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK