Неможливо уявити Масляну без млинців. У світі існує величезна кількість різноманітних рецептів млинців. За видом борошна вони можуть бути пшеничні, гречані, манні, житні, пшоняні. Готуватися можуть на воді, молоці, кефірі, сироватці, або навіть на пиві. Наразі в Україні популярні звичайні млинці, а от дріжджові незаслужено забуті. А дарма, млинці на дріжджах надзвичайно смачні, пишні, мереживні та легкі. Вони добре вбирають масло і різні соуси завдяки своїй пористій структурі. До того ж готувати їх надзвичайно просто і швидко, з ними легко впораються навіть господині-початківці.
Саме тому ми пропонуємо вам зробити цю Масляну особливою та спробувати приготувати справжні дріжджові млинці. Але спочатку треба обрати правильні дріжджі.
Ідеально для цього підходить «Духмяна Хата».
Чому саме «Духмяна Хата»?
«Духмяна Хата» - це легкі на підйом дріжджі, що впораються з будь-яким тістом, навіть із високим вмістом жиру та цукру, адже вони виготовляються із особливого штаму дріжджових клітин і мають високу підіймальну силу.
Завдяки дихаючому паперу технології ‘hot-melt’ дріжджі «Духмяна Хата» свіжі й активні, як у перший день виробництва протягом усього строку придатності
З дріжджами «Духмяна Хата» Ваші смаколики будуть пухкі і духмяні, близькі – задоволені та щасливі, а Ви – неперевершені!
Медові млинці
Інгредієнти:
- 25 г дріжджів «Духмяна Хата»
- 500 г борошна
- 1 л молока
- 2 ст. л. цукру
- 3 ст. л. олії
- 1 ч. л. солі
- 2 яйця
- 2 ст. л. меду
- Щіпка ваніліну
- Сметана, варення, мед на подачу
Приготування:
- Спочатку змішуємо дріжджі з пів літром теплого молока. Дивіться, не перегрійте: нанесіть трохи молока на запясття, ваша рука не повинна відчувати ані холод, ані тепло. Це значить, що молоко має кімнатну температуру.
- Розмішуємо, доки маса не стане однорідною.
- Всипаємо 400 г борошна. Замішуємо опару і залишаємо у теплому місці на 15--20 хвилин.
- Додаємо до опари залишки борошна, яйця, цукор, сіль, мед, ванілін, ще півлітра молока, а також 2 столових ложки олії – щоб тісто не прилипало до сковорідки.
- Добре вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок, залишаємо на 10--15 хвилин.
- Ще раз перемішуємо тісто та починаємо випікати млинці на змащеній рослинним маслом розігрітій сковорідці.
- Щоб легше було перевертати млинець, беремо зубочистку, піддіваємо злегка зовнішній край млинця та проводимо по колу зубочисткою. Таким чином можно також запобігти утворенню рваного нерівного краю млинця
- Чекаємо, поки пухирці на поверхні нашого млинця не тільки виникнуть, а й луснуть. Саме в цей момент підчеплюємо млинець по краях і перевертаємо лопаткою.
- Випікаємо млинці до гарного золотавого кольору з обох сторін.
З чим подавати, обирайте на свій смак - мед, полуниці, сметана тощо. Чудово смакує з чаєм або кавою.
Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають вам легкої випічки та смачної та веселої Масляної!