Безпека та ліквідність: як обрати криптобіржу з огляду на ці критерії?

Високий рівень безпеки та ліквідність – ключові критерії, яким має відповідати криптобіржа. Торгова платформа – це основний інструмент керування та торгівлі для трейдера. Тому важливо детально оцінити ці два параметри, враховуючи можливості, які вони надають, та функціональність, якою вони представлені.

Що таке криптовалютна біржа з позиції безпеки?

Правильно підібрана торгова платформа повинна гарантувати безпеку на всіх рівнях користування нею. Крипто-біржі для забезпечення високого ступеню захищеності як облікового запису, так і капіталу користувачів, застосовують наступні підходи:

  • Безпека фондів. Велика частина активів користувачів направляється в холодне сховище (offline), щоб захистити кошти від можливих кібератак. До цього методу починають переходити більшість крипто-платформ, особливо після новин про атаки на гаманці трейдерів.

  • Двофакторна аутентифікація (2FA). Криптобіржі використовують технологію двофакторної аутентифікації для додаткового захисту облікового запису користувача.

  • Регулярний аудит. Криптовалютні біржі регулярно проходять аудити, відстежуючи потенційні фактори небезпеки. Після цього приймається рішення та підбирається метод усунення можливих ризиків.

  • Перевірка походження активів. На ліквідних біржах криптовалют із виведенням на карту існують перевірки для оцінки ризиковості походження коштів. Ви можете це зробити самостійно, якщо берете участь у пулах або сумніваєтесь в походженні надісланих коштів з інших ресурсів.

Криптобіржа – це функціональна одиниця, тому важливо, щоб її робота відповідала всім необхідним параметрам та нормам законодавства в регіоні, де доступні її послуги. Сьогодні до ТОП-у найбезпечніших торгових майданчиків світу входить проєкт з українською командою розробників – WhiteBIT. Ця криптобіржа вважається однією з найбільших в Європі.

Оцінка біржі криптовалют з позиції ліквідності

Щоб зрозуміти, як працює біржа криптовалют, та чи ефективно це, важливо оцінити рівень ліквідності платформи. Це можна зробити, орієнтуючись на наступні характеристики:

  • Обсяг торгів.

Великий обсяг торгів свідчить про високу ліквідність, за рахунок чого ви зможете закрити позиції за бажаною вартістю.

  • Спреди.

Менші спреди між ціною придбання та продажу роблять торгівлю більш вигідною. Вони вказують на менший рівень витрат при входженні та виході з позицій.

  • Торгові пари.

Найкращі біржі криптовалют для України пропонують різноманіття торгових пар. Чим більше вибір, тим більше можливостей для диверсифікації портфеля.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK