Полуничне варення: найбільш цікаві рецепти

Фото: www.istockphoto.com

Ми підготували для вас невелику підбірку цікавих рецептів домашнього варення з полуниці.

Полунично-рожеве варення

Складові:

  • 1 кг дрібнішої полуниці
  • 200 г рожевих лепестків
  • 1,2 кг цукру
  • 100 мл води
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:

Читай також: Варення з помідорів, шишок, чорнобривців — яке воно на смак

1. Підготовлену полуницю помістіть у таз і засипте половиною норми цукру. Залишіть на ніч.

2. З|із| цукру і води, що залишився, приготуйте сироп. Залийте їм промиті рожеві лепестки, додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння.

3. У сироп, що закипів, висипте ягоди і варіть 5 хвилин на невеликому вогні. Потім зніміть посуд із вогню, дайте варенню повністю охолонути.

4. Знову доведіть до кипіння та варіть приблизно 10 хвилин. Гарячим розлити варення по банках і закупорити.

Варення з полуниці та бананів

Складові:

  • Полуниця – 1 кг.
  • Банан – 3 шт.
  • Сахар – 2-3 кг.

Приготування:

1. Очистіть і вимийте полуницю, висипте її у велику кастрюлю і засипте цукром, дайте настоятися близько 6-7 годин.

2. Тепер потрібно поставити кастрюлю на вогонь, полуницю дати покипіти на повільному вогні трохи більше п'яти хвилин. Відставити майбутнє варення наполягати на 5-6 годин, після чого повторити процедуру кип'ятіння і знову треба остудити полуницю.

3. Останній раз ви ставите кастрюлю навогонь, даєте полуниці закипіти і відразу ж додаєте порізаний на кружечки банан. Варіть полунично-бананове варення не більше 10 хвилин, інакше воно втратить всі корисні властивості.

4. Коли варення буде готове, розлийте його по баночках, що пройшли попередню стерилізацію, і закатати кришками.

Фото: www.istockphoto.com

Варення "П'яна полуниця"

Читай також: Лукове варення – найкраще, про що можуть мріяти ваші тости

Складові:

  • 3 кг полуниці
  • 2 кг цукру
  • 100 мл горілки
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:

1. Підготовлені ягоди покладіть у таз кульками, збризкуючи горілкою і посипаючи цукром, верхню кулю - сахар. Залишіть у холодильнику на ніч.

2. Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту та зніміть з вогню. Через три години знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Повторіть процедуру ще тричі, а після останнього закипання варіть 10-15 хвилин.

3. Розкладіть варення за стерилізованими банками та закатайте.

Клубничне варення з шоколадом

Складові:

  • Полуниця - 500 г
  • Сахар - 400 г
  • Шоколад молочний – 80 г

Приготування:

1. Миємо півницю і очищаємо від плодоніжок. Засипаємо цукром і залишаємо її на кілька годин, щоб вона виділила сік.

2. Далі – довести ягоди до кипіння, проварити 5-7 хвилин та вимкнути вогонь. Залишаємо варення на 10-12 годин. Назавтра знову проварюємо недовго і залишаємо.

3. Втретє варимо полуничне таким чином: як тільки воно закипити - додаємо кусочки шоколаду і варимо 5-7 хвилин на середньому вогні.

4. Гарячим розкладаємо варення у простерилізовані баночки.

Смачного вам варення!