Фото: www.istockphoto.com
У Таїланді морозиво готують зовсім інакше, ніж те, якого ми звикли. І одним із найцікавіших моментів є спостереження за процесом його приготування. Тайське морозиво відрізняється від відомого нам морозива не лише способом приготування, а й формою.
Тайське морозиво: як його готують
Найпопулярніше тайське морозиво готують із кокосового молока з використанням фруктів, шоколаду, трав та спецій, таких як імбир та кориця. Для його приготування вам знадобиться спеціальна металева пластина з обладнанням, що охолоджує, під нею. Температура такої плити повинна бути близько -20 градусів С, що в тропічних умовах досить складно досягти, але все ж таки здійснимо.
На тарілку наливається кокосове молоко, та був додається наступний інгредієнт: подрібнені фрукти (ананаси, манго, банани тощо. буд.). Інгредієнти змішуються спеціальною металевою лопаткою та рівномірно розподіляються по остиглий тарілці. Це створює дуже тонкий шар маси, що трохи нагадує млинець. Масу перевертають, доки вона не стане дуже замороженою, а потім її знімають із тарілки. Цей пласт скручують у рулетик. Його та інші рулети поміщають вертикально в ємності, прикрашають квітами, листям м'яти або іншими травами і відразу ж подають на стіл.
У чому різниця між тайським морозивом та традиційним?
Читай также: Рецепт домашнего мороженого Орео (3 ингредиента)
Тайське морозиво набагато менш калорійне, ніж традиційне морозиво на основі молока чи вершків. Воно також містить менше цукру і зазвичай подається меншими порціями. Крім того, воно містить свіжі фрукти, а значить, десерт містить багато цінних корисних речовин.
Фото: www.istockphoto.com
Як приготувати морозиво?
Приготувати тайське морозиво вдома досить складно, але можливо. Однак нам потрібно витратити деякий час на підготовку. Найголовніше - як слід остудити лист (наприклад, з духовки), на якому ми збираємося готувати десерт. Найкраще поставити деко в морозильну камеру на кілька годин або навіть на ніч. Також остуджуємо металеву лопатку, якою змішуватимемо і наноситимемо морозиво.
Читай также: Что любимое мороженое расскажет о вашем характере
Після виходу з морозильної камери наші інструменти почнуть швидко нагріватися, тому, перш ніж приступити до роботи, підготуйте всі інгредієнти: ваші улюблені фрукти, цукор, листя м'яти та банку густого кокосового молока. Такі фрукти, як малина, ожина, полуниця, банани та манго, слід дрібно нарізати та посипати цукром. Молоко також варто прибрати у холодильник – воно має бути дуже холодним.
Коли все буде готове, дістаньте піддон і лопатку, налийте трохи кокосового молока, добре перемішаного на піддон, покладіть фрукти на нього і натисніть молоко на піддоні. Сформуйте рулети, розкладіть їх у невисокі келихи та прикрасьте листочками м'яти. Тайське морозиво готове.