Фото: https://istockphoto.com
Ми вже розповідали, як приготувати полуничний та малиновий сорбет. Будь-які фрукти можуть стати основою для цього освіжаючого рецепту. Але, зізнаємось, цей рецепт нас вразив довів, що смачний сорбет цілком можливий і з овочів, наприклад з огірків. Так, це буде не сладкий десерт, а вишукана закуска. Освіжаюча та пікантна.
Інгредієнти:
- 600 г молодих міцних огірків
- 250 г м'якого вершкового сиру (можна замінити за бажанням рікоттою, маскарпоне або навіть свіжим козячим сиром)
- сік 1 лимона маленького
- 2-3 гілочки чебрецю
- сіль, мелений чорний перець
Для подачі:
- свіжа редиска
- 1-2 невеликі огірки
Способ приготування:
- Очистити огірки від шкірки, видалити насіння, поріжте їх на невеликі кусочки і приберіть у морозильник на 1,5-2 год.
- Покладіть заморожені огірки в блендер, додайте|добавляйте| холодний вершковий сир, сік лимона, сіль і перець. Збийте в однорідне пюре.
- Викладіть отриману масу в кондитерський мішок із фігурною насадкою і наповніть невеликі стаканчики. Поперчіть і прикрасьте листочками чебрецю. Подавайте морожене з тонко нарізаною редискою та огірками як закуску.
Читай также: Домашній огірковий лимонад (простий рецепт)
Смачного!