Фото: www.istockphoto.com
Цей рецепт мало того, що ідеально підійде людям, які не бажають витрачати багато годин на приготування їжі, але ще й буде корисним для талії. Адже ця овочева запіканка – дієтична та корисна.
Складові:
- Кабачки – 300 г.
- Помідори – 1 шт.
- Лук-1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир - 50 г (у нас російська).
- Кріп – за смаком (або будь-яка зелень).
- Сіль, перець – за смаком.
Для соусу:
- Яйця – 2 шт.
- Молоко 1% - 100мл.
- Сіль, перець – за смаком.
Способ приготування:
- Кабачок почистити і видалити з нього насіння, поріжте його півкільцями тонко, а лук, моркву, помідор поріжте півкільцями.
- Форму для випікання змастіть олією, викладіть моркву із луком, кабачок, помідор.
- Посоліть і поперчіть, потім відправте в духовку на 15 хвилин при 200 с.
- Коли овочі зарум'яняються, витягніть і посипте зеленню, а також залийте соусом (для приготування соусу яйця збийте, додайте молоко, перець). Зверху посипте тертим сиром і поставте знову в духовку на 5-7 хвилин.
Подавайте овочеву запіканку як самостійну страву або як гарнір до м'ясних страв.
Смачного!
Читай также: ТОП-5 несладких запеканок от Food&mood
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ситну запіканку по-ірландськи , а також ділилися рецептом смачної запіканки Пармантьє.