Фото: www.istockphoto.com
У розпал кабачкового сезону, звичайно ж, хочеться готувати з цього смачного овочу якнайбільше смачних страв. І якщо ваша фантазія вже вичерпала собі, з радістю поділимося з вами рецептами нових страв із кабачків. Сьогодні ми готуємо запіканку з кабачків із курячим філе, кабачковий тортик та кабачки, фаршовані м'ясною начинкою.
Запіканка з молодих кабачків із курячим філе
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Молоді кабачки – 700 гр.
- Куряче філе – 300 г.
- Лук - 1 шт.
- сметана – 3 ст.
- Гірчиця – 1 ст.
- Яйце - 1 шт.
- Рослинна олія – 1 ст.
- Твердий сир – 100 г.
- Сіль та спеції – за смаком.
Приготування:
1. Промийте куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, перекладаємо у миску. Додаємо до нього готову гірчицю, сметану, чорний мелений перець та сіль за смаком. Тщательно розмішуємо і прибираємо поки що убік: м'ясо має промаринуватися.
2. Одну середню луку нарізаємо дрібно, викладаємо в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо до рум'яності. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки (але можна і залишити її) і натираємо на великій терці в окремий посуд.
Читай также: Новий рецепт Сенічкіна: закусочний торт з кабачків
3. Небагато солимо, перемішуємо, ретельно віджимаємо руками від лишнього соку. Твердий сир натираємо на великій тертці. У глибокий посуд викладаємо куряче філе, відправляємо до нього куряче яйце, тертий сир, обжарений лук (охолов). Добре розмішуємо. В останню чергу додаємо кабачки, перемішуємо. Можете спробувати смак і підкоригувати вміст солі.
4. Форму для випічки застилаємо папером та викладаємо вміст миски. Розрівнюємо та відправляємо форму із запіканкою в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо приблизно 40-50 хвилин.
Кабачковий тортик
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Молоді кабачки - 600 г
- Яйця – 5 шт. + 1 шт. для декору
- Пшенична мука – 3 ст. л. з гіркою
- Молода морква - 150-200 г
- Лук - 200 г
- Помідори – 400 г + 100 г для декору.
- Часник - 3-4 зубчики
- Зелень петрушки - півпучка
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком
- Соняшникова рафінована олія.
Приготування:
1. Готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на тертці з великими відварами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв, щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трохи віджати. Додаємо яйця до кабачків. Петрушку дрібно порубати. Часник очистити та пропустити через часниковий прес. Додати до кабачків та перемішати. Потім додати|додавати| муку|борошно|, знову перемішати, при необхідності досолити і поперчити за смаком.
2. На розігріту сковорідку (діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тесту», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум'яної корочки. Таким чином приготувати 5 коржів завтовшки 3 -5 мм.
3. Лук нарізати маленькими кубиками, моркву потерти на дрібній тертці. На невеликій кількості олії спочатку обсмажити лук до прозрачного стану. Потім додати натерту моркву і помішуючи змажити на повільному вогні 15-20 хв. Морква повинна добре пом'якшитися і зовсім не хрумтіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити до смаку.
4. Помідори опустити в окріп на 20 с, потім обдати холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями завтовшки 2-3 мм. До майонезу видавити один зубчик часнику та перемішати. На тарілку покласти корж, змастити майонезом. Моркву з|із| цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тонкою кулею на корж із майонезом.
5. На моркву викласти кружечки помідорів. Змастити їх майонезом та викласти наступний корж. Таким чином, перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом та посипати тертим вареним яйцем. Торт прикрасити помідорами та зеленню петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 години, після чого можна подавати до столу.
Фаршировані кабачки
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Кабачок – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- М'ясний фарш – 250 г.
- Сир – 200 р.
- Лук - 1 шт.
- Майонез – 2 ст.
- Часник – 1,5 зубчика.
- Сіль, перець, чеснок – за смаком.
Читай также: Страва дня: кабачкові маффіни з беконом
Приготування:
1. Очищаємо кабачок від шкірки, нарізаємо кружальцями 5 см завширшки. Серцевину виймаємо так, щоб вийшла форма склянки. Натираємо солью.
2. Серцевину кабачків нарізаємо кубиками і перемішуємо з говяжим фаршем.
3. Солимо, перчимо, додаємо лук.
4. Фаршируємо кабачки фаршем.
5. Змащуємо тонкою кулею майонезу, зверху кладемо кружку помідора.
6. Посипаємо тертим сиром, перемішаний із майонезом та часником.
7. Викладаємо фаршировані кабачки у форму для запікання. На дно наливаємо трохи води та відправляємо у духовку на 30-40 хвилин за 250 градусів.
Смачного!