Фото: https://kuchnialidla.pl/
Хочете справжній шоколадний десерт? Відкрийте для себе глибокий смак шоколаду та м'який центр мафінів у стилі брауні!
Складові:
- шоколад 70% - 125 г
- молочний шоколад 46% - 125 г
- вершкова олія - 115 г
- мука пшенична - 60 г
- какао - 30 г
- яйця - 2 шт
- сахар - ½ склянки
- сіль – щипка
також знадобитися:
- духовка, розігріта до 180°С
- форми для кексів
- міксер
Спосіб приготування:
- Форму для мафінів змастити олією (силиконові форми змащувати не потрібно).
- 70% шоколад подрібніть на дрібні шматочки і розтопіть його разом із вершковим маслом на водяній бані. Залишити остигати.
- В другу миску просіяти муку, какао і сіль. Відставляємо.
- За допомогою міксера збиваємо яйця з сахаром близько 5 хвилин, поки вони не стануть пишними та кремоподібними. Зменшуємо швидкість міксера і повільно вливаємо шоколадну масу. Вимикаємо міксер та додаємо суміш сухих інгредієнтів.
- Інтенсивно перемішайте все силіконовою лопаткою, доки інгредієнти не з'єднаються (не перемішуйте занадто довго).
- Вилийте тісто в підготовлену форму, заповнюючи її приблизно на ¾ висоти. Покладіть 46% плиточку шоколаду у кожний мафін.
- Поставте мафіни у духовку і випікайте 15 хвилин.
Читай также: Діти будуть у захопленні: рецепт піци з шоколадом
УВАГА! Ми не тримаємо кекси в духовці надто довго, оскільки це призведе до їхнього висихання. Вийміть мафіни з духовки і відставте остигати.
Смачного!