Солодкі візитівки Ужгорода: 3 нових десерти, що здивують туристів

Фіалковий макарун, яскраве Ева і загадковий Тарталет кардибалет - неймовірно гарні та смачні тістечка з'явилися в асортименті відомої кондитерської в Ужгороді цього весняного сезону.

Три нових десерти створив український кондитер і шоколатьє Валентин Штефаньо. До речі, майстра солодощів добре знають не тільки на Закарпатті, а й закордоном. Валентин певний час вивчав мистецтво створення десертів у Франції і є співзасновником кондитерського дому Valentin & Valentina Shtefanyo.

Читай также: Їдемо у Тернопіль: 7 страв, які варто замовити у ресторані

Це він розробив рецепт та є автором солодкого бренду Закарпаття - торта "Ужгород". Він створює незвичайні шоколадні скульптури, фантастичні карамельні квіти та 1,5 метрові солодкі ялинки. Це його дружина демонструвала світові черговий солодкий шедевр: весільну сукню з профітролей та кольє і сережки з карамелі.

А нині Штефаньо придумав ще кілька чудових та смачних десертів. Про оригінальні кондитерські новинки розповів туризмознавець Федір Шандор.

Найновіший шедевр - тістечко Тарталет кардибалет

На створення солодкої новинки Валентина Штефаньо надихнули роботи всесвітньовідомого закарпатського художника, який є гордістю угорського народу – Федора Костки, знаного за псевдонімом Тіводар Чонтварі.

Саме тому тістечко нагадує географію, стиль та кольори творчості художника. Для приготування Тарталет кардибалет кондитер використав пюре з фруктів Лічі, Манго, Юзу або юдзу (родина цитрусових), фісташковий кекс, мус на кокосовому молоці з білим шоколадом та лимонної глазурі.

Фіалковий французький макарун - квітневий витвір

Тендітні фіалки надихнули Валентина Штефаньо на створення незвичайних фіолетових макарун. Французькі десерти, на яких спеціалізується кондитер, виготовлені з лісових фіалок та мають також неймовірний квітковий смак. Печиво цілком їстівне та солодке.

Спокусливе яблуко - тістечко Ева

Результат творчих пошуків нових форм та смаків у Штефаньо частенько вражають. Так, спокусливо гарним та надзвичайно смачним виявився десерт, який кондитер презентував до Дня Закоханих - тістечко у формі яблука з оригінальною назвою "Ева". Кажуть, в середині - неповторна гама смаків. Це поєднання фруктів та карамелі.

Читай также: Смачний Ужгород: що спробувати і де

Здається, що кондитер вирішив щомісяця радувати солодкоїжок новими десертами. Ці тістечка обов'язково рекомендують скуштувати всім туристам, які їдуть до Закарпаття, а відвідування авторської кондитерської в Ужгороді навіть додали в перелік цікавих об'єктів та місць для екскурсій.

А самі закарпатці жартують: якщо ви були в Ужгороді, але не куштували десерти у Штефаньо, то ви не були в Ужгороді.

Смачних подорожей!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK