Вперше: українка стала суддею світового конкурсу сирів

Україна увійшла до суддівського складу найвідомішого сирного конкурсу.

Сирна культура в Україні розвивається галопуючими темпами, вражає різноманіттям та має гідних представників. Так, цього року вперше українка Оксана Чернова* увійшла до складу журі всесвітнього конкурсу серед виробників сиру World Cheese Awards, де оцінювала сири з різних континентів. Цей наймасштабніший конкурс у своєму роді проходив 32 рік поспіль.

«Минулого року я відвідала World Cheese Awards у Бергені та з цікавістю спостерігала за подією як гість. А вже цього року отримала досвід судді. Це величезна відповідальність обрати найкращий сир з такого різноманіття. Тож, переможцем у 2019 році було обрано Organic Blue Cheese Rogue River blue. Це американський сир з блакитною пліснявою”.  – підсумовує Оксана результати конкурсу.

На фото сир-перможець - Organic Blue Cheese Rogue River blue

На фото сир-перможець - Organic Blue Cheese Rogue River blue

 

Грандіозна подія проходила в італійському місті Бергамо та, за інформацією від організаторів, налічувала більш ніж 3800 видів сиру з 42 країн та 252 судді. Усі сири було розподілено на 84 столи, і за оцінку кожного столу відповідали по три судді. Порядок оцінювання цікавий тим, що судді бачать тільки номери учасника та не знають взагалі нічого про конкурсанта.

Читай также: Как на самом деле нужно есть сыр бри

“Після участі в якості судді на такому масштабному конкурсі, я зайвий раз переконалася, що все знати про сир неможливо. Але говорити однією професійною мовою - цілком реально. Коли зустрічаєш людей, які так само описують сир як живий продукт та з трепетом насолоджуються їх смаком, розумієш, що ти не божевільний :) Тому  дуже важливо вміти оцінювати продукт однаково в міжнародному розумінні. 

Вже наступного року ми плануємо відбирати українські сири та допомогти їм потрапити на конкурс World Cheese Awards 2020 в Іспанії”. - додала Оксана.Також повідомляємо, що вже у 2021 році World Cheese Awards буде проходити в Україні. Це підтверджує офіційно укладена угода про намір між українською групою компаній Ardis Group, в рамках спільноти ProCheese, та керівником організації “The guild of fine food” Джоном Фаррандом.

* Оксана Чернова  - сирна експертка, мандрівниця та тренерка академії сирів ProCheese Academy. Також є представницею французької міжнародної академії сирів Mons в Україні.

Читай также: Почему украинцы едят мало сыра, хотя выбрать могут из 500 видов

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як не купити зіпсований чи дефектний сир та ділилися цікавою історією про те, як Чарльзу Діккенсу помстилася дружина за допомогою смаженого сиру

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK