У Нью-Йорку заборонять фуа-гра

Міська рада Нью-Йорка переважною більшістю голосів прийняв закон, який заборонить продаж фуа-гра в місті з 2022 року.

Цікаво, що Нью-Йорк є найбільшим ринком країни, де із задоволенням купують і поїдають цей делікатес, адже тут знаходиться велика кількість французьких ресторанів. Таке рішення було прийнято владою в зв'язку з виступами зоозахисників, адже процес, за допомогою якого печінка качок стає великою і жирною «самий нелюдський процес» в комерційній харчової промисловості.

Так назвала його Карліна Рівера, член Ради Манхеттена, яка лобіювала заборону фуа-гра за законодавчому рівні. Вона заявила: «Це одна з найжорстокіших процедур в світі, яка робиться лише для того, щоб отримати дорогущий продукт».

Щоб печінка птахів досягла потрібного розміру - збільшилася в 10 разів, качок насильно годують жирної сумішшю на основі кукурудзи через спеціальні трубки, вставлені в горло. Процедура годування починається за 20 днів до забою і відбувається двічі на день, роблячи не тільки печінку, але і самих птахів занадто великими, щоб вони могли ходити і навіть дихати.

«Лідерами по виробництву фуа-гра в світі є Угорщина і Китай. На величезних заводах, де качки сидять в тісних залізних клітках, їм насильно засовують в горло металеві трубки, які можуть навіть порвати їм стравохід. За 30 секунд кожен птах «отримує» 200 грамів суміші на основі сої з додаванням свинячого жиру.

Доречі, традиційне годування качок у Франції відбувається зовсім по іншому: качки живуть вільно в загородку, а для їх годування використовуються спеціальні нетравматичними машинки зі шнековим механізмом, куди засипається чиста кукурудза. 

Відомо, що продаж і виробництво фуа-гра вже заборонили в Каліфорнії, Великобританії, Ізраїлі та Індії.

Читай также: Что приготовить из печени: паштет, пудинг, салат и в горшочке

Нагадаємо, раніше ми розповідали про найбільш цікаві факти з історії фуа-гра, а також про те, які оригінальні весільні букети виготовляють в Йьо-Йорку

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK