Закарпатский фестиваль пряников Ужгород 2018

Пряникове смачне містечко вже вдруге створюють на Закарпатті. Експозиція солодких шедеврів - головна окраса фестивалю пряників. Вперше фестиваль провели торік, а враховуючи популярність кондитерських виробів із імбирного тіста, вирішили повторити. Адже і дорослі, і діти залюбки ласують розписними пряниками.   

Три дні були такими чарівними, що здавалося, ніби до Ужгороду раніше завітав Святий Миколай.

І гарне свято провели, і добру справу зробили!

Пряники - унікальні вироби, виготовлення яких потребує багато часу та натхнення. І закарпатські майстрині зуміли здивувати!

Цьогоріч Закарпатський фестиваль пряників офіційно відбувся з 14 по 16 грудня в історико-культурному центрі «Совине гніздо».

Читай также: Что нам стоит дом построить: как мастерица превратила декрет в старт пряничного бизнеса

Свої вироби представили учасники з різних районів Закарпаття. На виставці-ярмарці продавали пряникових звірят та різноманітні атрибути новорічно-різдвяних свят. У фестивальному містечку, над виготовленням якого працювали 12 майстрів протягом місяця, можна було побачити будиночки і храми з пряників.

Особливо виділявся пряниковий макет ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору. Він, до речі, був найдорожчим лотом на благодійному аукціоні.

Усі споруди в містечку були благодійними лотами. Найдорожчу можна було придбати за 1000 гривень, найдешевшу – за 100. Також 100 гривень коштували ялиночки, що прикрашали солодке містечко. За день відвідувачі фестивалю розкупили всі лоти, два будиночки навіть поїдуть з Тудором Кіларом у Відень!

Виручені кошти передадуть на лікування ужгородки Крістіни Яремчук. Спільними зусиллями закарпатці зібрали для дівчинки 20577 гривень!

А найбільше радує, що тепер в оселях кількох десятків родин радують око та збуджують апетит чудові символи прийдешніх свят!

Читай также: ТОП-7 ідей новорічних пряників до року Свині

Якщо ви ще в пошуках новорічно-різдвяних подарунків, то даруйте ласощі. Розписні пряникові чобітки, поросятка, ялиночки - і гарні, і смакують наздвичайно!

А поки думаєте та обираєте, надихайтеся пряниками, які виготовляли та продавали волонтери, що допомагають військовим, турбуються про безпритульних тварин, та реалізують інші цікаві ініціативи в Ужгороді.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK