"Україна. Їжа та історія" - книгу вже можна завантажити онлайн

Україна - дуже цікава з гастрономічного погляду, різноманітна і єдина водночас. Є в нас як міцні кулінарні традиції, так й регіональні відмінності, особливості. Саме тому досдідження української кухні мають великий потенціал, глибинність та зацікавлять кожного. 

Відобразити образ сучасної української кухні та передати її трасформацію крізь часи спробували в Українському інституті. І дуже вдало! Зробили це за допомогою видання «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія».  

Книга  розповідає про минуле і сьогодення української кухні, представляє рецепти страв, які зможе приготувати кожен, локальні продукти і страви-візитівки України. З також можна дізнатися про кулінарні традиції України, що не втратили своєї актуальності у сучасному світі, техніки обробки та збереження продуктів.

"Видання буде чудовим подарунком для іноземців, дипломатів, закордонних українців. Сподіваємось, що книга стане гарним вибором для усіх, хто хоче відкрити для себе гастрономічну культуру України".
Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту

Окрему увагу автори приділяють представленню української кухні — за дипломатичним столом чи у близькому колі, адже вигляд страви, посуд, атмосфера, декорування столу — все це є частиною досвіду, який гості отримують під час трапези.

Мета видання — представити українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. І наразі кожем може завантажити це видання онлайн за цим посиланням. Доступні україномовна та англомовна версії. 

Стало це можливе за допомогою Українського інституту та науково-просвітницького проекта Їzhakultura.

 

Давайте  дружити!

Нагадаємо, раніше ми розказували, що іноземці думають про український борщ, а також радили, як фотографувати свою їжу так, щоб друзі лайкали ці фото

 

 

 

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK