Традиційний спосіб приготування квасолі з попереднім замочуванням відомий агатьом. Але не всім підходить. Як викрутитися, якщо готова квасоля потрібна терміново?
Є два перевірених способи:
Як швидко зварити квасолю: перший спосіб
Поставте варитися незамочену квасолю, як зазвичай. Після закипання води додайте до неї харчову соду - буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння, і вже через годину, в залежності від сорту, ви отримаєте готовий продукт.
Як швидко зварити квасолю: другий спосіб
Читай также: Как правильно выбрать фасоль
Цей спосіб передбачає варіння квасолі з додаванням холодної води. Вам знадобиться велика каструля, так як кількість води, в якій буде варитися квасолю, поступово буде збільшуватися. Отже, поставте незамочену квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить, додайте до неї склянку холодної води. Потім кожен раз, коли вода закипає, знову додавайте по склянці води - і так 4-5 разів, по мірі готовності квасолі. Час варіння таким способом - 40 хвилин.
Ще кілька секретів для швидкого приготування квасолі:
- Не соліть її до готовності, інакше отримаєте зворотний ефект: квасоля затвердіє і буде варитися гірше.
- Кольорова квасоля готується швидше.
- Квасолю для салатів після готування непогано промити прохолодною водою, вона стане помітно смачніше.
Смачної квасолі!
Читай также: Рецепт дня: брускетты с колбасой и фасолью
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти квасолю по-сербськи та ділилися рецептом квасолі, тушкованої з овочами.