Пік споживання вафель в Україні припадає на осінь та зиму, хоча вафлі на продуктовому ринку не є товаром першої необхідності.
Великою популярністю у поціновувачів кондитерки користуються вафлі різних видів: тонкі і пишні, з начинкою і без, широкі листові і маленькі фігурні. Тільки за липень 2018 року українські виробники виготовили 3,8 тисячі тонн кондитерських виробів. І це аж на 26% більше, ніж у червні.
Про ріст попиту на вафельні вироби в Україні говорять цифри: у 2015 році виробники спекли - 56,53 тисячі тонн вафель, а вже в 2017 році виробили 59 тисяч тонн вафель, щоб задовольнити потреби ласунів. До речі, 96,9% від усього асортименту вафель виробляють вітчизняні підприємства, як стверджують експерти команії Pro-Consulting. Українські вафлі охоче купуть в Іраку, Румунії та Грузії.
Читай также: Главные секреты вкусных вафель
Вафельний вибір: кому і які до смаку
Обирачи конкретний вид вафель, покупці керуються власними смаковими перевагами, особистим досвідом, бо вже ж куштували, та рекомендаціями з боку. Купуть вафлі й під впливом миттєвих емоцій, і щоб підняти настрій. Найчастіше вафлі купують жінки під час традиційних закупів продуктів для сім'ї.
Вафлі в упаковці популярні у людей з активним способом життя, бо їх можна їсти будь-де. Школярі та студенти охоче ласують вафлями "на ходу".
Вафельну продукцію економ-сегмента на вагу обирають споживачі з невеликим рівнем доходу.
Вафельні варіації на щодень
Що й казати, вафлі вже давно визнані одним з найсмачніших ласощів як для дорослих, так і для дітей у всьому світі. Вони смачні як самостійні солодощі до чаю, кави, какао, лимонаду та інших напоїв. Це готовий, хоча і не корисний перекус. А ще з ними можна приготувати безліч різних страв як солодких, так і солоних, і навіть зібрати розкішні вафельні торти.
Читай также: Тесто для вафель: 2 проверенных рецепта
Найсмачніші ж вафлі можна приготувати вдома:
- м'які та великі - Віденські;
- товстенькі та фігурні - Американські;
- легкі та ніжні - Більгійські;
- оригінальні за інгредієнтами, привабливо золотисті з хрусткою скоринкою - Англійські.
Подавати солодкі вафлі доречно з цукровою пудрою, з ягодами, шоколадним сиропом і навіть кулькою морозива. Солоні - чудовий гарнір до різномітних м'ясних страв.
Готуйте вафлі та додавайте осені барв!