Фото: www.istockphoto.com
Влітку, коли дуже важливо дотримуватися питного режиму, одним із найкращих варіантів напоїв є вітамінізовані лимонади з мінімальною кількістю цукру. Поспішаємо поділитися з вами одним із таких сезонних рецептів – лимонадом з черешні, який готується з додаванням меду та лимону. Він додає життєвих сил і вгамовує спрагу.
Складові:
- Черешня свіжа – 350 гр.
- Лимон – 2 шт.
- Мед – 2 ст. ложки
- Вода – 100 гр.
Спосіб приготування:
- Черешню помийте, розріжте на половинки, видаліть кісточки.
- У сотейник налийте 100 гр. води та викладіть очищену черешню. Доведіть все до кипіння із відкритою кришкою.
- Зменшити вогонь. Постійно помішуючи, тушкуйте ще 10 хвилин|мінути|, не накриваючи кришкою.
- Через 10 хвилин зніміть черешню з вогню та відставте убік.
- Мед розтопіть на водяній бані до рідкого стану, якщо потрібно.
- 1 лимон помийте, зніміть цедру, вичавіть сік за допомогою вилки. Другий лимон поріжте на часточки.
- У блендері чи комбайні змішайте черешню з медом, лимонною цедрою та лимонним соком. Збийте все до пюре.
- Готове пюре злийте в глечик.
- У склянки викладіть невеликий шар пюре. Потім покладіть лід і кілька часточок лимона.
- Акуратно залийте прохолодною мінеральною водою.
Читай также: Клафуті с черешнею: покроковий рецепт
11. Подавайте до столу, прикрасивши листочками м'яти.
Смачного!