Рецепт дієтичного лимонаду "Черешенка"

Фото: www.istockphoto.com

Влітку, коли дуже важливо дотримуватися питного режиму, одним із найкращих варіантів напоїв є вітамінізовані лимонади з мінімальною кількістю цукру. Поспішаємо поділитися з вами одним із таких сезонних рецептів – лимонадом з черешні, який готується з додаванням меду та лимону. Він додає життєвих сил і вгамовує спрагу.

Складові:

  • Черешня свіжа – 350 гр.
  • Лимон – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Вода – 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Черешню помийте, розріжте на половинки, видаліть кісточки.
  2. У сотейник налийте 100 гр. води та викладіть очищену черешню. Доведіть все до кипіння із відкритою кришкою.
  3. Зменшити вогонь. Постійно помішуючи, тушкуйте ще 10 хвилин|мінути|, не накриваючи кришкою.
  4. Через 10 хвилин зніміть черешню з вогню та відставте убік.
  5. Мед розтопіть на водяній бані до рідкого стану, якщо потрібно.
  6. 1 лимон помийте, зніміть цедру, вичавіть сік за допомогою вилки. Другий лимон поріжте на часточки.
  7. У блендері чи комбайні змішайте черешню з медом, лимонною цедрою та лимонним соком. Збийте все до пюре.
  8. Готове пюре злийте в глечик.
  9. У склянки викладіть невеликий шар пюре. Потім покладіть лід і кілька часточок лимона.
  10. Акуратно залийте прохолодною мінеральною водою.

Читай также: Клафуті с черешнею: покроковий рецепт

11. Подавайте до столу, прикрасивши листочками м'яти.

Смачного!