Фото: https://kuchnialidla.pl/
Клафуті - солодка запіканка в стилі французької кухні. Ідеально підходить для літньої вечері або смачного сніданку, чудова страва, аби підкреслити смак сезонних фруктів на повну
Складові:
черешня - 300 г
- яйця - 2 шт.
- молоко - 200 мл
- борошно пшеничне - 115 г
- цукор - 100 г
- цедра 1 лимона
- вершкове масло – 1 ст
- сіль - щіпка
- цукрова пудра
Читай также: Как использовать черешню для похудения
Ще знадобиться:
- чавунна сковорода (або сковороду з ручкою, що знімається) або жароміцний посуд
- духовка, розігріта до 180°C (вгору-вниз)
Спосіб приготування:
- Заздалегідь дістаньте всі інгредієнти з холодильника, щоб під час використання вони були кімнатної температури.
- Змішайте яйця з молоком вінчиком близько 1 хвилини.
- В окрему миску просіяти борошно, додати цедру лимона, сіль, цукор і перемішати.
- З’єднуємо сухі інгредієнти з вологими і залишаємо на 20 хвилин.
- Черешню помити і очистити від кісточки.
- Змастіть блюдо маслом і викладіть в нього тісто. Черешню без кісточок викласти на пиріг.
- Поставте блюдо в духовку і випікайте пиріг 20-25 хвилин, до золотистого кольору.
- Готовий клафуті остудіть приблизно 10 хвилин і посипте цукровою пудрою, поки він теплий.
Смачного!