Старовинні рецепти української кухні: фарширований короп в овочевому комірі

В циклі Старовинні рецепти української кухні ми ділимося с читачами тими стравами української кухні, рецепти яких забуті, але незаслужено. Адже в народній кухні є чимало смачних страв, корисних, приготування яких цікаве та споріднює нас із пращурами. Це так би мовити кулінарний спадок, який ми, як покоління, маємо пронести та передати дітям. 

В статтях цього циклу ми підбираємо рецепти, що зацікавлюють та сдаються не занадто складними для виконання в сучасних умовах. Так, короп з печі, дійсно, тяжко реалізується в наші часи. Але, приготований в духовці, він теж смаковатиме! 

Інгредієнти:

  • короп - 1 кг.
  • 150 г курячого філе,
  • 100 г підчеревини,
  • 200 г цибулі,
  • 50 г олії
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г батона,
  • 1 стакан молока,
  • 2 яйця,
  • сіль перець за смаком.

овочевий комір

  • 500 г буряка,
  • 200 г моркви
  • 200 г цибулі

Спосіб приготування: 

  1. Виймаємо з коропа внутрішню частину, залишаючи лише шкірку.
  2. Батон замочуємо в молоці. Окремо (на маслі, змішаному з вершковим маслом) підсмажуємо нарізану цибулю, подчревіну.
  3. До підсмажених компонентів додаємо вже віджатий розмочений в молоці батон, куряче філе і філе коропа, все пропускаємо через м'ясорубку. Сіль перець - за смаком. Начиняємо фаршем коропа, формуючи рибу.
  4. Окремо готуємо мариновані овочі: 500 г буряка, 200 г моркви і 200 г цибулі - все нарізаємо кільцями - замочуємо в солоному розсолі (сіль за смаком) з додаванням лаврового листа і запашного перцю.
  5. Замаринуованими овочами обкладаємо нафаршировану рибу, яку попередньо кладемо в більш глибокий посуд. Краще - призначений для тушіння. Виливаємо на дно посудини розсіл. Рибу  доводимо до кипіння на плиті, а потім ставимо в духовку при температурі 160 градусів на 2 години. 

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ