В циклі Старовинні рецепти української кухні ми ділимося с читачами тими стравами української кухні, рецепти яких забуті, але незаслужено. Адже в народній кухні є чимало смачних страв, корисних, приготування яких цікаве та споріднює нас із пращурами. Це так би мовити кулінарний спадок, який ми, як покоління, маємо пронести та передати дітям.
В статтях цього циклу ми підбираємо рецепти, що зацікавлюють та сдаються не занадто складними для виконання в сучасних умовах. Так, короп з печі, дійсно, тяжко реалізується в наші часи. Але, приготований в духовці, він теж смаковатиме!
Інгредієнти:
- короп - 1 кг.
- 150 г курячого філе,
- 100 г підчеревини,
- 200 г цибулі,
- 50 г олії
- 50 г вершкового масла
- 150 г батона,
- 1 стакан молока,
- 2 яйця,
- сіль перець за смаком.
овочевий комір
- 500 г буряка,
- 200 г моркви
- 200 г цибулі
Спосіб приготування:
- Виймаємо з коропа внутрішню частину, залишаючи лише шкірку.
- Батон замочуємо в молоці. Окремо (на маслі, змішаному з вершковим маслом) підсмажуємо нарізану цибулю, подчревіну.
- До підсмажених компонентів додаємо вже віджатий розмочений в молоці батон, куряче філе і філе коропа, все пропускаємо через м'ясорубку. Сіль перець - за смаком. Начиняємо фаршем коропа, формуючи рибу.
- Окремо готуємо мариновані овочі: 500 г буряка, 200 г моркви і 200 г цибулі - все нарізаємо кільцями - замочуємо в солоному розсолі (сіль за смаком) з додаванням лаврового листа і запашного перцю.
- Замаринуованими овочами обкладаємо нафаршировану рибу, яку попередньо кладемо в більш глибокий посуд. Краще - призначений для тушіння. Виливаємо на дно посудини розсіл. Рибу доводимо до кипіння на плиті, а потім ставимо в духовку при температурі 160 градусів на 2 години.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ