Фото: unsplash.com
За цим рецептом виходить яскрава та корисна намазка. Саме такою «буряковою ікрою» іноді ласують мешканці туманного Альбіону.
Вона чудово допоможе у справі очищення організму, оскільки є дуже корисним продуктом, що містить безліч вітамінів.
Інгредієнти:
- Буряк – 3-4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Білі коріння – 80-100 г (селера, пастернак, корінь петрушки)
- Томатний сік – 0,5 ст.
- Часник – 1-2 зуби.
- Сіль – щіпка
- Цукор - 1 ч.л.
- Олія - 1 ст. л
- Перець чорний – щіпка
- Перець запашний – щіпка
- Паприка – 1 год.
Читай также: 14 незамінних продуктів для нашого організму
Спосіб приготування
- Спочатку відваріть або запечіть буряки. Потім охолодіть їх та натріть на дрібній тертці.
- Моркву, коріння та цибулю очистіть. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву та коріння натріть на дрібній тертці.
- Розігрійте в сковороді олію і викладіть цибулю, доведіть її до прозорості на середньому вогні. Додайте моркву, пасеруйте ще 5-7 хвилин і викладіть підготовлені буряки. Залиште овочі на слабкому вогні на 20 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення приготування додайте сіль, цукор, подрібнений часник, спеції, томатний сік. Нехай страва ще залишиться на плиті до готовності.
Як подавати
Найкраще "бурякову ікру" використовувати в якості намазки для бутербродів.
Смачного!