Старовинні рецепти української кухні: рибні товченики

Фото: www.istockphoto.com    

Товченики - популярна українська страва, яку згадував ще Гоголь. Сама назва промовляє, що це за страва - такі собі кульки, яку формуються з товченої курки, яловичини, риби або грибів. Подавали товченики зазвичай зі сметаною і приправляли смаженою цибулею. 

Раді поділитися з читачами в проєкті  Старовинні рецепти української кухні рецептом товчеників, що готуються з риби. 

Інгредієнти:

  • карасі (або інша риба) - 500 гр.
  • борошно - 50 гр.
  • масло рослинне - 50 мл.
  • кріп - 15 гр.
  • чорний перець - за смаком
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування: 

  1. Рибу очистіть, видаліть всі кістки.
  2. М'ясо риби розімніть в ступці. Додайте до нього борошно, масло, рубаний кріп, сіль і перець за смаком.
  3. Добре вимішайте фарш. Сформуйте кульки і відварити в підсоленій воді протягом 5-10 хвилин.

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ