Раді поділитися з читачами в проєкті Старовинні рецепти української кухні рецептом, добре відомим в Україні, але дещо забутим в останні роки. Це мазурики, соковиті котлети з індички із додаванням сиру та вершкового масла.
Інгредієнти:
- Фарш з індички - 600 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Молоко - 25 мл
- Масло вершкове - 50 г
- Сир твердий - 50 г
- Панірувальні сухарі - 50-70 г
- Олія - 3-4 ст. л.
- Сіль і спеції - за смаком
- Зелень - для прикраси
Спосіб приготування:
- У фарш додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції за смаком. Ретельно вимісити.
- Сформувати котлетки-ковбаски і ретельно обваляти в панірувальних сухарях.
- Щоб мазурики краще тримали форму, потрібно відправити їх на 20-30 хвилин в морозилку.
- Отримані ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
- Прикрасити зеленню за смаком.
Як подавати
Дуже добре підходять до гречаної каші, картопляного пюре або овочів.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ