№ 1 у спеку: окрошка на кефірі та мінералці

Фото: www.istockphoto.com

Традиційно окрошку готують на квасі. Однак, приготовлена за альтернативним рецептом - з використанням кефіру та мінералки як основа - вона виходить не менш смачною.

Складові:

  • Варена ковбаса – 100 г
  • Картопля - 1-2 шт
  • Яйце - 1 шт
  • Свіжий огірок - 1 шт
  • Редиска - 5-6 шт
  • Цибуля зелена - 3-4 шт
  • Вода мінеральна (газована) - 1/2 скл.
  • Кефір – 1 скл.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та яйця відварити, порізати дрібним кубиком.
  2. Огірок і редис натерти на дрібній тертці, нарізати ковбасу соломкою.
  3. Все скласти в одну миску.
  4. Додати дрібно рубану зелену цибулю і сіль за смаком, перемішати.
  5. Залити кефіром із мінералкою, перемішати, окрошка готова.

Смачного!