Фото: www.istockphoto.com
Ліза Глінська відома як учасниця, переможниця та суддя «МастерШеф», а також як кулінарний телеексперт і, звичайно ж, талановитий кондитер. Ліза веде свій сайт, на якому знайомить читачів із рецептами різних страв.
І оскільки під час спекотного літа найбільш актуальними є страви, що охолоджують і поживні при цьому, ми вирішили поділитися рецептом окрошки від Лізи Глинської.
Складові:
для бульйону:
- 100 г цибулі (1 середня цибулина)
- 100 г моркви (1 середня морква)
- 400 г курячого філе (телятини, або яловичини)
для окрошки:
- 1 л курячого бульйону
- 600 мл кефіру (2,4 склянки об'ємом 250 мл, жирність 2,5%)
- 150 г сметани (6 ст. л. жирність 15-20%)
- 200 г огірків (2 середні огірки)
- 200 г редиски (12-15 шт.)
- 400 г картоплі (3 шт. середнього розміру)
- куряче м'ясо з бульйону
- 3 шт. яєць
- кріп
- петрушка
- Зелена цибуля
- 1 ст. л. гірчиці
- сіль
Спосіб приготування:
1. Приготуйте бульйон із курки. Для цього відправте у воду цибулю, моркву, м'ясо, підсоліть. Першу воду злийте.
2. Підготуйте інгредієнти для окрошки.
- Картоплю відваріть у підсоленій воді, яйця зваріть круто.
- Наріжте картопля кубиками 0,5 див.
- Очистіть огірки та редиску від шкірки та наріжте дрібними кубиками 0,5 см.
- Наріжте кубиками відварену курку.
- Подрібніть зелень.
3. А тепер зберіть окрошку.
- З'єднайте всі інгредієнти в мисці. Додати бульйон, кефір, сметану. Перемішайте.
- Доведіть смак: додайте смак або чорний мелений перець.
- Додайте гірчицю, перемішайте.
4. Поставте крихту в холодильник на кілька годин.
Смачного!
Більше смачних рецептів від Лізи Глинської ви можете знайти ЗДІЙ.
Читай также: В Сети гуляет смешная история, как возникла окрошка
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на відварі з ревеню , а також ділилися та іншими смачними рецептами окрошки.