Рецепт окрошки від Лізи Глинської

Фото: www.istockphoto.com 

Ліза Глінська відома як учасниця, переможниця та суддя «МастерШеф», а також як кулінарний телеексперт і, звичайно ж, талановитий кондитер. Ліза веде свій сайт, на якому знайомить читачів із рецептами різних страв.

І оскільки під час спекотного літа найбільш актуальними є страви, що охолоджують і поживні при цьому, ми вирішили поділитися рецептом окрошки від Лізи Глинської.

Складові:

для бульйону:

  • 100 г цибулі (1 середня цибулина)
  • 100 г моркви (1 середня морква)
  • 400 г курячого філе (телятини, або яловичини)

для окрошки:

  • 1 л курячого бульйону
  • 600 мл кефіру (2,4 склянки об'ємом 250 мл, жирність 2,5%)
  • 150 г сметани (6 ст. л. жирність 15-20%)
  • 200 г огірків (2 середні огірки)
  • 200 г редиски (12-15 шт.)
  • 400 г картоплі (3 шт. середнього розміру)
  • куряче м'ясо з бульйону
  • 3 шт. яєць
  • кріп
  • петрушка
  • Зелена цибуля
  • 1 ст. л. гірчиці
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Приготуйте бульйон із курки. Для цього відправте у воду цибулю, моркву, м'ясо, підсоліть. Першу воду злийте.

2. Підготуйте інгредієнти для окрошки.

  • Картоплю відваріть у підсоленій воді, яйця зваріть круто.
  • Наріжте картопля кубиками 0,5 див.
  • Очистіть огірки та редиску від шкірки та наріжте дрібними кубиками 0,5 см.
  • Наріжте кубиками відварену курку.
  • Подрібніть зелень.

3. А тепер зберіть окрошку.

  • З'єднайте всі інгредієнти в мисці. Додати бульйон, кефір, сметану. Перемішайте.
  • Доведіть смак: додайте смак або чорний мелений перець.
  • Додайте гірчицю, перемішайте.

4. Поставте крихту в холодильник на кілька годин.

Смачного!

Більше смачних рецептів від Лізи Глинської ви можете знайти ЗДІЙ.

Читай также: В Сети гуляет смешная история, как возникла окрошка

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на відварі з ревеню , а також ділилися та іншими смачними рецептами окрошки.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK