ТМ Syrnyk & Co – міні чізкейки з домашньої пекарні

Маленькі, яскраві, з різними смаками чізкейки, схожі на сонечка, здатні зробити будні простішими і здоровішими: ударна доза кальцію та вітамінів із фруктів та ягід стане доречною і на сніданок, і як перекус, і в якості десерту! Про свою унікальну ідею зробити світ кращим, а життя смачнішим нам розповіла Марина Шуляк, засновниця ТМ Syrnyk & Co, яка власноруч створює сирну ніжність та красу і вкладає у свою справу душу.

Як з'явилася ідея робити міні чізкейки з сиру на замовлення?

Я довго виношувала ідею робити міні чізкейки. Почалося все з моєї любові до молочних продуктів. Я їм сир (творог) кожен день, люблю молоко та молочні коктейлі, кефір, йогурт, м’які сири. Але найбільша моя любов – то сирники і чізкейки. Окрім сиру, я люблю, щоб у випічці було якомога більше начинки, бажано фруктової чи ягідної, і, звичайно, поменше тіста.

Моє знайомство з чізкейками найкраще описує поїздка до США. От де живуть справжні їхні поціновувачі! Славетна мережа Cheesecake Factory пропонує безліч різновидів чізкейків і я перепробувала незліченно багато смаків. Але тоді, 8 років назад, я не розглядала чізкейки як бізнес, проте почала частіше готувати їх вдома.

За освітою я управлінець, однак довго працювала у агенції, яка проводила маркетингові дослідження для різних виробників. Два роки тому я чітко вирішила змінити професію та стати психотерапевтом. В той же час, ще з 20 років у мене була мрія про власне кафе, де буде багато молочних продуктів і готових виробів, яка довго залишалася лише мрією.

Як створювали рецептуру?  

Два роки назад у мене з’явилась ідея виробництва молочних коктейлів, виробів з сиру як вуличної їжі та виробництва малих форматів їжі. Я потроху експериментувала з різними смаками сирників, чізкейків, пирогів з сиром, тартів з фруктами на молочній основі. Почала збирати рецепти в соціальних мережах, у своїх знайомих, в кулінарних книжках. Поєднання сиру, фруктових начинок чи поливок, малої кількості тіста та їжі в малому форматі привело до появи ідеї міні чізкейків. І я почала готувати їх для себе та друзів і знайомих. Мені було приємно радувати їх, а їхні позитивні відгуки надихали мене експериментувати і далі. Крім того, з’явилася впевненість в собі та краще розуміння себе (наприклад, що мені важливо все робити невеличкими кроками). А в листопаді 2016 року відкрила сторінку у Фейсбук з виготовленням міні чізкейків на замовлення, що було початком існування Sуrnyk&Co.

Рецепти я, зазвичай, перероблюю з вже існуючих, змінюючи, наприклад, вміст цукру, обсяг сиру, фруктів чи фруктового соку. Зазвичай, чізкейки виготовляються з печива Грехем та крем-сиру. В моєму варіанті – це пісочне тісто та сир (творог), більш звичні для українців.

Скільки смаків ви пропонуєте? Які саме?

Я почала з трьох смаків, далі асортимент розширився до п’яти, а зараз Syrnyk&Co пропонує вісім смаків. Я намагаюся додавати нові смаки, в залежності від сезону та цікавих ідей. От, наприклад, у квітні з’явився новий незвичайний смак – солоні міні чізкейки «Шпинат та зелена цибуля». Вони дуже сподобалися відвідувачам «Всі. Свої Гастрономія», який відбувся 01-02 квітня і в якому я вперше брала участь. Ці міні чізкейки пікантні, бо містять зелену цибульку і чорний перець і дуже гарно підходять для пікніків. Якщо хочете цілуватися, то їжте їх вдвох.

Що ж до солодких смаків, то у Syrnyk&Co є такі варіанти:

Яблуко з корицею: поєднують солодкість сиру, приємну кислинку яблук Гренні Сміт і пряність кориці. Яблучка приємно хрумтять у роті;

Вибуховий лимон: мають ніжний смак всередині і надзвичайно лимонний – зверху. Це лимонна бомба, тому і назва така. В цих міні чізкейках лимонний курд виготовляється з використанням меду;

Ніжний лайм: найніжніші з усіх, мають цитрусовий аромат, завдяки лаймовому соку, що додається у начинку;

Яскрава журавлина: на смак кисло-солодкі із краплею гірчинки, а ще вони надзвичайно гарні;

Вишня з шоколадом: для любителів шоколаду – шоколадне тісто, шоколадний верх, плюс вишневий сік в начинці та коктейльні вишні зверху;

Радісний апельсин: мають насичений аромат і смак апельсину, бо містять багато апельсинів у начинці. А ще, вони низькокалорійні - лише 184 Ккал в одному;

Грайливий мандарин: про ці міні чізкейки можна сказати, що вони підіймають настрій, всередині містять мандариновий сік.

Ви так смачно розповідаєте, що захотілося спробувати всі! Де ви готуєте? Вам хтось допомагає, чи Ви все робите власноруч?

Готую я самостійно у себе на кухні. Інколи мама допомагає, але в основному, все роблю власноруч. А от з просуванням в соціальних мережах чи з проведенням фото-сесій я заручаюся допомогою друзів. Вони мене дуже підтримують та надихають!

Як обираєте інгредієнти та контролюєте їх якість?

Я купую усі інгредієнти тільки у супермаркетах, де я точно можу проконтролювати умови зберігання і відповідно, довіряти даті виробництва. Тобто, я використовую майже всі інгредієнти промислового виробництва, щоб забезпечити високу якість готових виробів – борошно, вершкове масло, цукор, сир, сметана, спеції. Крім того, базарні сир та сметана не підходять для міні чізкейків. Яблука, апельсини, лимони та інші фрукти і ягоди я також, переважно, купую в супермаркетах.

Усі міні чізкейки готуються напередодні дня доставки і зберігаються в холодильнику в закритій тарі, тобто клієнти отримують їх дуже свіжими.

Що Ви любите у своїй роботі?

У процесі приготування я люблю повне занурення і відключення від будь-яких питань і проблем, самостійне керування своїм часом. Це одночасно і медитація, і творчість. Але найбільшу насолоду я отримую від того, коли бачу задоволені обличчя клієнтів

Як плануєте розвивати свою справу?

Поки що в планах додавання у асортимент ще декількох солоних смаків та сезонних пропозицій. Скоро ж вже буде полуниця! А в цілому, є ідея виготовляти ще якісь вироби, що виготовляються на основі молочних продуктів – чізкейки у вигляді цукерок чи печених паличок, молочні коктейлі, смузі, молочні десерти, можливо, пудинги. Не дарма ж наша назва Syrnyk&Co.

Як  бажаючі можуть замовити міні чізкейки з сиру (творогу) з фруктовими та ягідними начинками?  

Замовити міні чізкейки дуже просто. Клієнти можуть написати повідомлення на сторінці у Facebook, зателефонувати або написати у Viber за номером +38 063 487 03 22. Я пораджу щодо смаків, розкажу про вартість і узгоджу деталі доставки.

Мінімально можна замовити 6 міні чізкейків одного смаку, однак, при замовленні 12 штук, вже можна говорити про три смаки, по чотири штуки кожного.

Ви робите доставку?

Так, я здійснюю доставку в межах Києва. Або клієнти завжди можуть забрати замовлення біля мого будинку.

Дякую за «смачну» розмову! Що побажаєте нашим читачам?

Читачам я хочу побажати натхнення у повсякденному житті – у справах, вдома, з сім’єю чи наодинці, відкидати страхи і рухатися вперед, нехай і невеликими кроками. А ще – не забувайте час від часу пробувати щось нове, в тому числі в їжі!