Азійський тигр: швидкі рецепти, коли гості вже у дорозі

Скільки не зазирай на кухні інших народів світу, ніколи не збагнути, навіщо вони все це роблять з їжею. Та найбільше таких запитань виникає в Азії. І якщо у туристичному Таїланді ще можна знайти зрозумілі гострий суп чи смажених креветок, то кухня Південно-Східної Азії відверто вражає. Більшість страв з місцевих фудкортів куштувати на тверезу голову було б страшно. Це вам не Салтівські сардельки на фудфесті посмажити. А дивакуваті кулінарні експерименти азійців туристи найчастіше викладають в соцмережі під час “європейського сніданку” в готелі - з яєчнею й сосисками. До слова, сосиски та ковбаси в Азії - досвід для сміливих.  

Тож якщо ви вирішите влаштувати вечори азійської кухні, а гості вже в дорозі – радимо вам пригадати типову туристичну Азію. Теплий клімат, море, фрукти, традиції дезінфікувати їжу гострими спеціями, м’ясо, морепродукти… і запасний варіант, якщо експеримент провалився. Але про все по порядку! 

Крок перший. Включити будь-який фільм з Брюсом Лі. Це створить необхідний настрій. Якщо проста китайська народна музика більше налаштовує на медитацію, то тут вам знадобиться драйв, енергія і несподівані, як удар ногою, смакові поєднання. 

Крок другий. На сайті онлайн-супермаркета Cooker ввести у пошуковому рядку слово “азійський”. І замовити найпростіші інгредієнти: лапшу і рис. До лапші знадобляться овочі - їх можна купити окремо чи вже у суміші. Головне, пам’ятайте - сир не потрібен. ТАМ ніхто сир в лапшу не додає. Тільки овочі, тільки халапеньо, тільки хардкор.

Крок третій. Назамовляти соусів. Кисло-солодкий – це для дітей. Дорослим потрібен пекельно гострий червоний, який горітиме, якщо його підпалити. У такого соуса є ще одна прихована риса: він вдало приховає недоліки приготування. 

Крок четвертий. Основні страви.  

Основні страви азійської кухні можна поділити на домашні та ресторанні. З домашніх – рис з вареними яйцями. Чистий Китай. Можна додати броколі для кольору. З ресторанних можна обрати салат з лапши та креветок. Чи просто насмажити креветок

Одразу обирайте більший розмір пательні. Креветки будемо смажити в гострому соусі й посипати перцем. Найгострішим, який знайдете. Окремо можна підсмажити трохи овочів. Пательня – взагалі ваш маленький азійський помічник. 

Хто сказав, що Азія це тільки морепродукти?! В залежності від віросповідання та регіону там так само популярні курятина та свинина. Якщо релігія і час дозволяють – підсмажте м’ясо у гострому соусі, подавайте його з яєчною лапшою, вареним яйцем і овочами. Традиційно, курятина й готується швидше, і легше не помилитися зі ступенем готовності. 

Маєте веганів у компанії? Змішайте рис зі смаженим ананасом, болгарським перцем і кисло-солодким соусом. Якщо додасте краплину Табаско – вам тільки подякують!

Хочете серйознішого підходу? Приготуйте курячі грудки в кунжуті та меді. Такий маринад легко приготувати самотужки, а можна взяти вже готову курятину в медовому маринаді і висипати на пательню кунжут. 

Що б ви не готували, пам’ятайте: азійська кухня може бути або пекельно гостра, або кисло-солодка. Якщо гостроти не вистачає – господарка може лаятись, це допоможе. 

Крок п’ятий. План Б

Що роблять туристи в Азії, коли або побоюються місцевої кухні або не вподобали колориту? Правильно! Їдять у готелі яєчню з сосисками. Тому що б ви не обрали на сайті онлайн-супермаркету Cooker, завжди наостанок доповніть список сардельками й сосисками.

Бо східна кухня може подобатись чи ні, а ковбасу і сардельки їдять всі. Завжди. Навіть якщо щойно скуштували тайський суп чи індійське каррі.

Додали? Все. Оформлюйте замовлення, і вже за 15 хвилин ви розкриєте в собі Азійсько-українського тигра. При замовленні більш ніж на 250 грн - доставка безкоштовна!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK