Як нарешті навчитися снідати

Фото: www.istockphoto.com

Сніданок є основою продуктивного дня. Саме сніданок має заряджати енергією та забезпечувати організм необхідними вітамінами та мікроелементами. Як змусити себе снідати, адже більшість вранці обмежується лише кавою?

Причини ігнорування сніданку у всіх різні: хтось дуже поспішає, хтось ще повністю не прокинувся разом із апетитом.

Пропускати сніданок небажано, від правильного режиму харчування залежить загальний стан здоров'я, і набір або втрата ваги. Як же навчитися снідати?

Остаточно прокинутися

Є різні засоби остаточно розбудити себе від сну. Один із них – випити склянку чистої води або води з лимоном. Також можна сходити в душ, зробити зарядку, подихати свіжим повітрям. Коли організм скине окови сну остаточно, підключиться апетит.

Мати запасний варіант

Якщо вранці шкода часу на приготування сніданку або ви схильні запізднюватися, слід задумати про покупку техніки, яка готуватиме сніданок до зазначеного часу, або робити з вечора заготовки, які вранці слід лише погріти.

Фото: www.istockphoto.com

Снідати правильно

Інгредієнти для сніданку слід вибирати правильно. Не захоплюватися швидкими вуглеводами у вигляді цукру та сніданків швидкого приготування. Перший прийом їжі повинен складатися зі складних вуглеводів, клітковини, білка, амінокислот та правильних жирів. А це каші, фрукти, яйця, кисломолочні продукти.

Починати з малих порцій

Не треба себе примушувати намагатися впхнути весь сніданок. Почніть із пари ложок і поступово збільшуйте кількість сніданку щодня. А ситна вечеря напередодні ввечері має ставати дедалі легшою. Таким чином зміститься акцент апетиту, а за кілька днів звичка снідати остаточно сформується.

Сніданок на радість

Готуйте з ранку лише ті страви, якими ви гарантовано насолодитеся. Головне, щоб складався він із правильних продуктів. Терпіти не можете вівсянку? Сир – теж чудовий початок дня.

Фото: www.istockphoto.com

Різноманітність меню

Один і той же сніданок швидко набридає, тому слід проявити фантазію та постаратися зробити сніданки різноманітними. Подумайте на топінгами, фруктами та ягодами, які можна додавати в кашу або сир вранці.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK