Вино, немов музика: Олег Скрипка взявся за виноробство

16 листопада вперше буде презентовано авторські вина від композитора, співака, лідера гурту "Воплі Відоплясова" та засновника фестивалю «Країна мрій» Олега Скрипки. Таку новину він повідомив під час національного виноробного форуму в Києві.

Нові сорта білого та рожевого вин випустять під ТМ "Країна Мрій". Наразі це будуть крафтові напої. Власне сам співак вино не робить. За домовленністю усі виробничі процеси відбуваються на заводі виноробної компанїї "Шато Чизай" ( м. Берегово, Закарпатська область).

Читай также: Вино с лозы, растущей на вулкане - новый гастро-тренд

Про своє нове захоплення Олег Скрипка розповідає: «Я придивлявся до різних земель в різних регіонах України і вибрав Закарпаття. Там особливі кліматичні умови, завдяки чому виноград не вимагає поливу і з нього вино виходить смачніше. Самостійно я не зміг би зробити вино, це вимагає багато років, енергії і інвестицій, тому я домовився з виноробної компанією «Шато Чизай». Мені надали умови, ділянку з культивованої лозою. Це доросла лоза, з неї я отримав можливість вибіркового збору винограду».

Тож вже виготовили по 10 тисяч пляшок авторського білого та рожевого вина. Скуштувати його можна буде тільки в ресторанах.

Презентацію планують провести під час гастро-вечора "Осінь. Музика. Вино..." в одному з київських ресторанів Миколи Тищенка.

Чому Олег Скрипка взявся за виробництво авторських вин

Співак пояснює: "Вино, немов музика. У кожній краплі новий акорд, що полонить довершеністю відчуттів та емоцій. У букетах вина «Країна Мрій» є особливо приваблива нотка: воно зроблено не тільки з найкращого винограду провідними майстрами, але й з Мрією та Любов'ю".
У планах музиканта - випуск нефільтрованого крафтового білого вина, виготовленого за новою технологією. 

Читай также: Чому в Україні зникнуть коньяк та шампанське та що з'явиться нового

До речі, це не єдиний випадок, коли хтось із селебріті купує виноградники і починає випускати алкоголь під власним брендом.

Отож із всесвітньо відомих персон виноробством займаються:

  1. Мадонна. У 2004 році співачка фінансово підтримала бізнес своїх батьків, які власне і вирощують виноград на березі озера Мічіган, та керують виноробнею Ciccone Vineyard and Winery. На знак подяки Сільвіо і Джоан Чікконе виготовили 11 тисяч пляшок вина, на етикетці якого було фото з нового альбому Мадонни та її підпис.
  2. Дрю Беррімор. Актриса придбала виноробню Carmel Road в долині Каліфорнії. І разом з виноробом Крісом Като запустила лінійку вин з Піно Нуар і Піно Гріджіо під брендом Barrymore.
  3. Фергі Фергюсон. Колишня солістка The Black Eyed Peas придбала виноробню Ferguson Crest в Санта-Барбарі і розпочала сімейну справу впершу чергу для батька, який хотів займатися виноградом. Наразі сімейство Фергюсон на схилах Санта-Інес вирощують сорти Сіра, Мерло, Гренаш, Віонье і Каберне Совіньон. Під керівництвом енолога Джої Тенсли вино з сорту Сіра від Ferguson Crest увійшло в топ-100 рейтингу престижного журналу Wine Spectator.
  4. Крістофер Ламберт. Актор, якого всі знають як невмирущого Горця, став співвласником виноробні Domaine de la Grand’Ribe в 45 км від Авіньйона. Перша партія вин випустив у 1997 році.
  5. Дональд Трамп. Нинішній президент США володіє 80 гектарами виноградників у Вірджинії та виноробнею, яка виробляє винну лінійку під брендом Trump Winery. Очолює бізнес син президента Ерік.

Як бачите, за кожною пляшкою вина стоїть цікава історія. Пізнавайте нове, насолоджуйтеся смаком українського вина, але споживайте в міру.

За матеріалами agroinsider.com.ua та interfax.com.ua

Фото зі сторінки Oleg Skrypka.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK