Чим корисна червона смородина і кому не можна її їсти

Фото: www.istockphoto.com

Напевно, немає жоднії дачної ділянки, де б не зустрівся кущ червоної смородини. Грона ягід, які грають в променях сонця як дорогоцінні камені, ароматні і дещо кислі на смак.

За поживними і лікувальними властивостями смородина - одна з найцінніших ягідних культур. Але так як в ній міститься багато кислоти, її рідко використовують в свіжому вигляді.

Перші ягоди смородини починають збирати в кінці червня, тривалість сезону триває майже все літо. Червона смородина відмінно себе почуває на гілках, набираючись соковитості і стиглості.

Як вибирати червону смородину

Купуючи червону смородину вибирайте цільні і сухі ягоди, без запаху бродіння. Ця ягода довго не зберігається, але відмінно довго не втратчає всі свої корисні властивості при заморожуванні.

Чим корисна червона смородина

Для серця і обміну речовин

  • У червоній смородині дуже багато заліза, яке так необхідне судинам, а ще калію, який благотворно впливає на серце і виводить з організму зайву рідину, не дозволяючи з'являтися набрякам і мішкам під очима.
  • Вона провокує виведення з організму надлишків солей.
  • Діє як жовчогінний, жарознижуючий і протизапальний засіб.
  • Завдяки високому вмісту пектинів, виводить з організму холестерин.

Для травлення

  • Червона смородина пробуджує апетит і сприяє засвоюваності тваринного білка.
  • Також вона збільшує перистальтику кишечника.

Фото: www.istockphoto.com

Однак, незважаючи на великий спектр корисних властивостей, існують протипоказання до вживання червоної смородини: сік з червоної смородини протипоказаний при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при гострих гастритах і гепатитах, а також при зниженому згортанні крові, в тому числі при гемофілії.

Як вживати червону смородину

Напевно, немає жоднії дачної ділянки, де б не зустрівся кущ червоної смородини. Грона ягід, які грають в променях сонця як дорогоцінні камені, ароматні і дещо кислі на смак.

Червона смородина знайшла широке застосування в гастрономії. З неї готують соуси до м'ясних і рибних страв, варять желе, мармелад, додають в смузі і печуть ароматні пироги. Готують чудові морси, варять компоти і киселі. Ще червону смородину заморожують, для того, щоб і в холодну пору року отримувати від цієї чудової ягоди все її корисні властивості.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK