Органічний продукт, який став найбільш жаданішим для імпорту в ЄС

Європейська комісія оприлюднила звіт за 2020 рік, з якого стало відомо про те, які органічні продукти харчування стали більш популярні для імпорту в країни европейського Союзу.

Так, відзначається, що серед органічної продукції тропічні фрукти, горіхи і спеції займають 30% всього імпорту, макуха - 8%, цукор буряковий і тростинний - 7%, овочі - 5%.

У порівнянні з 2019 роком зріс імпорт тропічних фруктів, горіхів і спецій на 9%, овочів на 1%, кави, чаю та мате на 5%, сої на 5%, інші фрукти на 7% і рис на 33%. Вперше було зафіксовано імпорт органічної продукції з казеїну.

А найбільше зріс імпорт оливкового масла - аж на 41%.

Але взагалі за результатами 2020 року імпорт органічної продукції в ЄС знизився на 1,9% в порівнянні з 2019 роком (2,79 млн тонн проти 2,85).

Що найчастіше імпортують з України

Україна посіла перше місце за обсягами поставок в ЄС продукції зернових (без урахування пшениці і рису), друге місце за обсягами поставок олійних культур (-33,7%) і сої (+ 67,8%).

Читай также: Продукти, які в Україні підроблюють повним ходом

Також Україна займає 6-е місце в категорії поставки продуктів тваринництва - це мед і яйця. На 7-му місці - з постачання продукції продуктової групи «овочі та фрукти» разом з продуктами їх переробки.


Давайте  дружити! Ось наш ФейсбукPinterestТелеграмВконтакте. Добавляйтеся в друзі!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK