Фото: www.istockphoto.com
Цей рецепт - один із тих, які з гордістю називає "сімейними", "фамільними" і передають із покоління в покоління. Хрумкі огірочки, які маринується цілком, будуть чудовою закускою та смачним інгредієнтом для зимових салатів, канапе, бутербродів.
Складові:
- Огірки невеликі – 4 кг
- Лавровий лист – 1-2 шт. на кожну банку
- Перець чорний горошком – 4-6 шт. на кожну банку
- Перець гіркий - частина стручка на кожну банку
Для маринаду:
- Вода – 2 л
- Оцет 9% - 2 склянки
- Цукор – 3 склянки
- Сіль – 5 ст. ложок
- Гірчиця у зернах – 10 ст. ложок (біля ¾ склянки)
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно буде підготувати банки: вимийте їх гарячою водою, не обов'язково стерилізувати.
- Потім на дно кожної банки покладіть лавровий лист і кілька горошин перцю, потім щільно покладіть маленькі огірочки.
- У кожну банку покладіть шматочок стручка гіркого перцю. Це надасть заготівлі приємної пікантності.
- Для маринаду влийте воду в каструлю, додайте оцет, цукор, сіль та гірчицю. Поставте каструлю на вогонь та доведіть вміст до кипіння.
- Після цього залийте отриманим гірчичним маринадом огірки у банках.
- Дно просторої каструлі застелите щільною серветкою, встановіть банки з огірками і залийте "по плечі" гарячою водою.
- Накрийте кришками банки, поставте каструлю на вогонь і стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання води.
- Щільно закупоріть кожну банку з огірками, переверніть вгору дном і укутайте, щоб банки повільно охолонули.
Читай также: Огірки, мариновані з поричкою: рецепт Руслана Сенічкіна
Смачного!