Бабусині рецепти: маринуємо огірки з гірчицею

Фото: www.istockphoto.com

Цей рецепт - один із тих, які з гордістю називає "сімейними", "фамільними" і передають із покоління в покоління. Хрумкі огірочки, які маринується цілком, будуть чудовою закускою та смачним інгредієнтом для зимових салатів, канапе, бутербродів.

Складові:

  • Огірки невеликі – 4 кг
  • Лавровий лист – 1-2 шт. на кожну банку
  • Перець чорний горошком – 4-6 шт. на кожну банку
  • Перець гіркий - частина стручка на кожну банку

Для маринаду:

  • Вода – 2 л
  • Оцет 9% - 2 склянки
  • Цукор – 3 склянки
  • Сіль – 5 ст. ложок
  • Гірчиця у зернах – 10 ст. ложок (біля ¾ склянки)

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно буде підготувати банки: вимийте їх гарячою водою, не обов'язково стерилізувати.
  2. Потім на дно кожної банки покладіть лавровий лист і кілька горошин перцю, потім щільно покладіть маленькі огірочки.
  3. У кожну банку покладіть шматочок стручка гіркого перцю. Це надасть заготівлі приємної пікантності.
  4. Для маринаду влийте воду в каструлю, додайте оцет, цукор, сіль та гірчицю. Поставте каструлю на вогонь та доведіть вміст до кипіння.
  5. Після цього залийте отриманим гірчичним маринадом огірки у банках.
  6. Дно просторої каструлі застелите щільною серветкою, встановіть банки з огірками і залийте "по плечі" гарячою водою.
  7. Накрийте кришками банки, поставте каструлю на вогонь і стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання води.
  8. Щільно закупоріть кожну банку з огірками, переверніть вгору дном і укутайте, щоб банки повільно охолонули.

Читай также: Огірки, мариновані з поричкою: рецепт Руслана Сенічкіна

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK