Халвова паска (рецепт Руслана Сенічкіна)

На світі існує багато різних рецептів пасок. Але коли ми дізналися про існування пасхи з халвою, то - чесно зізнатися - були здивовані, хоча яких тільки рецептів не публікували! 

Рецепти, поради та корисну інформацію до Великодня ми зібрали ТУТ. Заходьте!

Відомий кулінар та телеведучий Руслан Сенічкін розповів про існування такої цікавої пасхальної випічки та поділився її рецептом. 

Інгредієнти:

  • борошно - 500 г.
  • молоко - 150 мл
  • вершки (33-36 %) - 100 мл
  • жовтки яєчні - 3 шт.
  • яйця курячі - 1 шт.
  • цукор - 125 г.
  • цукор ванільний - 20 г.
  • лимони - 1 шт.
  • халва - 100 г.
  • родзинки темні, цукати, журавлина- 1 склянка
  • масло вершкове - 100 г.
  • дріжджі свіжі - 30 г.

Приготування:

  1. Робимо опару. Змішуємо у посудині теплі вершки із цукром, 4 ложками борошна, додаємо дріжджі. Добре перемішую, щоб дріжджі максимально розчинились. Потім на 30 хв миску відставляємо у тепле місце.
  2. Беремо іншу посудину. Розбиваємо 1 яйце та 3 жовтки, додаємо молоко, цукор та ванільний цукор. Також натираємо лимонної цедри (можна апельсинової).
  3. Цю суміш вливаємо в нашу опару. Додаємо халву та борошно. Вимішуємо тісто. Тісто має залишатися м’яким. Родзинки, цукати, журавлину промити, обсушити і обваляти у тістіі. Ще раз вимішати.
  4. В кінці докласти розтоплене до кімнатної температури масло.
  5. Покласти тісто у формочки, так щоб тіста була менше половини.
  6. Залишити тісто на 3 години в теплому місці.
  7. Потім випікайте при 180℃ 45 хвилин.

Видео-рецепт

Смачного!

Читай также: Вкусные идеи к Пасхе: итальянский хлеб-венок

Більше цікавих рецептів від Руслана Сенічкіна ви зможете знайти ТУТ

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK