Старовинні рецепти української кухні: Росівниця

Росівниця - це по суті гуцульська версія капустняка. Страва, в якій звичайна квашена капуста в поєднанні з кукурудзяною крупою дає нам незвичайний смак і аромат.

Справжня гуцульська Росівниця готується просто, майже так само, як капусняк, але з невеликими відмінностями. Якщо перші два інгредієнта - чашка кислої капусти і кукурудзяна крупа - цілком звичні й для класичного капустняка, то величезний шматок буженини, що йде на приготування бульйону для росівниці, може здатися екстравагантним.

Буженину для приготування цієї страви зазвичай беруть домашню, але можна брати й магазинну. Також можна купити будь-який варено-копчене виріб зі свинини (окіст, шийку і т.д.). Якщо шматок м'яса виявився не надто жирним, в суп можна додати сало або олію.

До росівниці також іноді подають зварену в кожурі картоплю - вона доповнює оригінальний смак страви.

Інгредієнти: 

  • капуста квашена - 350 г;
  • крупа кукурудзяна - 150 г;
  • стегенце куряче - 1 шт .;
  • шийка свиняча - 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 0.5 шт .;
  • свіжа зелень (кріп або петрушка) - 0.3 пучка;
  • лавровий лист - 2 шт .;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування: 

  1. Почистіть половинку головки цибулі.
  2. Візміть одне стегенце, промийте його і помістіть в каструлю з 2 літрами води, додайте трохи солі і зваріть звичайний курячий бульйон.
  3. Стегенце можна вийняти. Насипте в каструлю кукурудзяну крупу і квашену капусту. Варіть суп на середньому вогні хвилин 40.
  4. Наріжте свинячу шийку на невеликі кубики і додайте її в суп. Продовжуйте варити наш капусняк ще 20 хвилин до повного розварювання кукурудзяної крупи і розм'якшення капусти.
  5. За 5 хвилин до закінчення приготування росівниці додайте в каструлю лавровий лист і чорний мелений перець. Наріжте кріп або петрушку і додайте в суп перед зняттям його з вогню.

Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

6. Росівниця готова. Подавайте суп в глибоких тарілках в гарячому вигляді. Такий капусняк добре смакує і в холодному стані і допоможе перенести будь-яку спеку.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK