Паніровані яйця - смачна і проста закуска

Фото: www.istockphoto.com    

Кому прийшла в голову ідея готувати яйця таким способом, невідомо. Але англійці вважають, що вони є винахідникми цього виду страв, про що однак і свідчать рецепти, опубліковані в кулінарних книгах 18 століття, в т.ч. для шотландських яєць, покритих… нарізаною ковбасою.

Готувати цю страву можна різними способами. Паніровані яйця – це проста і смачна закуска. Ви можете їсти його холодним, беручи з собою на роботу або на пікнік.

Здоровий як яйце

Не потрібно нікого вмовляти їсти яйця. Це один з найдосконаліших натуральних продуктів харчування, дивовижне джерело білка, вітамінів (A, B2, B6, B12, D, E, K), мінералів (заліза, фосфору, кальцію, калію) та багатьох інших цінних речовин, такі як ліпіди, які, як показали наукові дослідження, ефективно захищають організм від раку.

Яєчні інгредієнти також знижують ризик серцево-судинних захворювань, розладів очей або нейродегенеративних захворювань (включаючи хворобу Альцгеймера). Вони знижують концентрацію «поганого» холестерину ЛПНЩ, стимулюють ріст клітин, підтримують розвиток нервової системи, ефективно борються з небезпечними бактеріями та вірусами.

Тому яйця необхідно регулярно включати в наше меню. Також в панірованому вигляді, хоча це асоціюється з більш високою калорійністю, тому варто тримати кількість споживаних порцій в мірі.

Паніровані яйця - як зробити

Перед паніруванням і смаженням яйця необхідно відварити. Це можна зробити двома способами

1 – помістити яйця в каструлю, залити холодною водою і прокип’ятити на повільному вогні (8-10 хвилин після закипання)

2 - або, після закипання, зняти з конфорки, накрити кришкою і залишити. це на чверть години. Термічну обробку не слід продовжувати, оскільки яйце втратить смак і стане важко перетравлюватися. Після приготування залити їх дуже холодною водою, а потім очистити від шкаралупи.

Читай также: Чому яйця не можна варити занадто довго

Тепер можна приступати до панірування. У найпростішому варіанті яйце (можна розрізати навпіл) досить двічі обмазати збитим сирим яйцем, а потім - у панірувальних сухарях. Потім акуратно помістити у фритюрницю або каструлю з розігрітим маслом і смажити до готовності. корпус гарно підрум'яниться. На завершення промокніть зайвий жир паперовим рушником.

Фото: www.istockphoto.com    

Звичайно, ми також можемо використовувати інші покриття, такі як кокосове борошно, мелений мигдаль і сир пармезан. Чудово підійдуть також дрібно нарізані фісташки та волоські горіхи. Більш здоровою альтернативою панірувальним сухарям будуть висівки або вівсянка. Варто додати дріжджові пластівці, багате джерело умамі.

Якщо ми хочемо додати до страви трохи азіатського характеру, ми можемо використовувати японське панко для покриття яєць. Як і панірувальні сухарі, воно готується з подрібненого, підсушеного хліба (білого - тільки з м'якоті, темного - з додаванням хлібної скоринки), але в панко його шматочки більші і нагадують пластівці, завдяки чому вони забезпечують більшу хрустість і , перш за все, не поглинають стільки жиру. Ще одна цікава ідея — обмазати яйця подрібненими морськими водоростями, змішаними, наприклад, з меленими горіхами.

Перед паніруванням ми можемо фарширувати зварені круто яйця, наприклад, сумішшю авокадо, натертого на тертці з копченим лососем і каперсами, або смаженими, нарізаними грибами, цибулею, гірчицею і... паштетом з кролика.

Вже згадані шотландські яйця також є смачною пропозицією. Перед паніруванням у яйці, борошні та сухарях загорніть їх у масу з нарізаної білої ковбаси (або фаршу), подрібненої цибулі та цибулі-цибулі та гірчиці.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK