Страва дня: кабачкові маффіни з беконом

Фото: www.istockphoto.com

Які тільки страви не готуються в кабачковий сезон: кабачки смажені, тушковані, кабачкові оладки, млинці, запіканки та навіть торти. А мафіни кабачкові ви вже куштували? Якщо ні, швидше виправте це прикре непорозуміння.

Закусочні маффіни з кабачків, з цибулею та беконом - відмінний варіант літньої вечері.

Читай також: Цікаві факти про кабачки

Складові:

  • 1-2 молоді кабачки вагою 300-350 г
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • 2 середні цибулини
  • 1,5 ч. ложки розпушувача
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка насіння кунжуту
  • Рослинна олія - для смаження

Приготування:

1. Вершкове масло|мастило| нарізаємо шматочками і залишаємо до розм'якшення.
2. Кабачок промиваємо, відрізаємо кінчики і крупно натираємо. Найзручніше натерти кабачок у застелену марлею миску. Злегка солимо. Коли кабачки дадуть сік – з'єднуємо кінці марлі та віджимаємо його.

3. Цибулю дрібно шаткуємо, пережарюємо олію на сковороді, кладемо цибулю, знижуємо вогонь до середнього і, помішуючи, обсмажуємо до жовтуватого кольору. Викладаємо на тарілку для остигання.

4. Чайну ложку вершкового масла відкладаємо для змащування форм (якщо вони у нас не силіконові, яким мастило не потрібне). Решту олії збиваємо до білого кольору, додаємо яйця, цукор, сіль і збиваємо всі разом.

5. Всипаємо борошно, що просіює, змішане з розпушувачем, і ретельно вимішуємо тісто.
Неширокими смужками нарізаємо впоперек бекон і додаємо в тісто. Сюди ж – обсмажену цибулю. Втручаємо в тісто руками.

6. В останню чергу додаємо в тісто тертий кабачок і вимішуємо ще раз.
Форми для кексів вистилаємо пергаментом (пекарським папером), змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном. Тісто ложкою викладаємо у формочки, посипаємо кунжутом.

7. Ставимо формочки на невелике деко або форму для запікання, в яку наливаємо трохи води. Поміщаємо в розігріту до 200 ° духовку.

Читай також: Що приготувати з кабачків

  • Кекси зазвичай випікаються за 23-25 хвилин, але перевірити готовність не завадить.
  • Можна з цього тіста випекти і один великий кекс, але він має бути в духовці довше – 30-35 хвилин.
  • Подавайте кабачкові маффіни з домашнім майонезом чи якимось легким соусом. Наприклад, голландським .

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK